De mama 24 nov 2017 Sterre Touw

Het maken van de perfecte familiefoto een hel? Niet met deze tips!

Het maken van een mooie familiefoto lijkt met jonge kinderen of baby’s soms onhaalbaar. Ineens is je baby ontroostbaar of vertikt je kindje het om in de cameralens te kijken. Voor de Amerikaanse lifestylefotograaf Katee Grace is het dagelijkse kost. Ze deelt bij mom.me bruikbare tips om de kleintjes zo goed mogelijk in toom te houden. 

Ze laat weten dat het werk soms flink chaotisch kan zijn en het lang kan duren voordat de beste foto gemaakt is. Toch vindt ze haar werk het leukste werk dat er is, omdat er iedere keer weer enorm veel moois en liefde op de foto te zien is. Tijdens haar carrière en de lange sessies met gezinnen met kinderen heeft ze een aantal handige tips verzameld.

Kleding

Als je op tijd begint met het uitzoeken van de kledingsetjes voor het hele gezin, scheelt dat je heel veel voorbereiding op de dag van de fotoshoot. Ook voel je je meer zelfverzekerd en comfortabel als je iets draagt wat je mooi vindt. Het is handig om de outfits op elkaar af te stemmen, zodat de foto uiteindelijk als een échte familie oogt.

LEES OOK: 14x geestige babyfoto’s die je tranen van het lachen bezorgen

Positief zijn

Kinderen hebben ontzettend veel energie. Soms even te. Ondanks dat ze veel aandacht zullen vragen, moet je proberen positief te blijven en je niet af te laten leiden. Ga ervoor even naar de speeltuin met ze. Dan kunnen ze daar de eerste opwinding uit hun lichaampjes rennen en zullen op het moment van de fotoshoot een stuk rustiger zijn.

Kinderen blijven kinderen

Sommige kinderen hebben de tijd nodig om zich te ontspannen of te wennen aan de fotocamera. Anderen lijken geboren fotomodellen. Je kunt ze tijdens de shoot gewoon laten spelen om ze meer op hun gemak te laten voelen.

Leg geen druk op jezelf

Zorg dat je niet nog allemaal andere dingen gepland hebt buiten de shoot om. Dit kan ervoor zorgen dat je afgeleid raakt. Ook kun je de oppas of opa en oma vragen om te helpen met het aankleden van de kinderen. Zo leg je niet teveel druk op jezelf.

Eten

Zorg ervoor dat de kinderen genoeg gegeten hebben voordat de fotosessie begint. Je hebt er uiteraard zelf ook last van als je honger hebt, maar kinderen kunnen er flink van gaan hangen en zeuren. Vaak schiet het eten erbij in bij bijvoorbeeld zonsondergangssesssies, maar zorg dan dat je van te voren goed gegeten hebt. Maak er bijvoorbeeld een leuk familie-etentje van!

Fotograaf

Last but not least: zorg ervoor dat je een fotograaf kiest die bij je past. Stem van te voren af wat je verwachtingen zijn en laat hem kennismaken met je gezin. Je kunt de fotograaf vertrouwen in dat hij weet wat hij doet. Door eerste kennis te maken, wordt het communiceren tussen de fotograaf en je gezin makkelijker en zal de sessie soepeler verlopen.

Het gaat dus allemaal om een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je uitgerust bent en laat voor de rest alle zorgen lekker over aan de fotograaf! He knows…

LEES OOK: 14x te grappige behind the scenes foto’s van gezinshoots die je moet zien

Niets meer missen? Volg ons op Facebook en Instagram (@FammeBabyNL).

Mom.me

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het maken van de perfecte familiefoto een hel? Niet met deze tips!
Sluiten