De mama 7 mrt 2018 Redactie

Met dit ene ding moeten ALLE babysitters direct stoppen, aldus deze moeder

Als ouder heb je de vraag waarschijnlijk al een paar keer in je leven gesteld, maar hoe vaak heb je ook daadwerkelijk antwoord gekregen? De vraag aan je babysitter: hoeveel kost je per uur?

De kans is groot dat je als reactie krijgt dat het ‘niet zoveel uit maakt’ dat ‘alles prima is’ of ‘dat ze het niet zo goed weet’. Misschien werkt dit voordelig voor jouw portemonnee, maar déze moeder was alles behalve tevreden met deze reactie van haar babysitter.

Andrea Owen deelde haar frustratie over babysitters die geen prijs noemen op Facebook en waarom het zo belangrijk is voor jongeren om dat wél te doen. ‘Dit begint thuis al. Ouders, leer het je kinderen. VOORAL je dochters! Het is zo belangrijk om ze te leren zelfverzekerd hun prijs te noemen,’ schrijft Andrea op Facebook. ”Ik zou het superleuk vinden om op jullie kinderen te passen en daar vraag ik X euro per uur voor.’ Het is maar één zin, oefen het met haar.’

Voor jezelf opkomen

Volgens Andrea gaat dit helemaal niet over babysitters die te weinig geld krijgen of dat ze niet de juiste prijs vragen. Ze vindt het juist belangrijk dat jonge meiden de waarde van hun service inzien en dat ze genoeg zelfvertrouwen hebben om te vragen naar waar ze recht op hebben.

‘Voor veel meiden is babysitten het allereerste baantje. Laten we er dan voor zorgen dat we ze nu al leren hoe ze voor zichzelf opkomen zodat ze dit ook in hun toekomstige werk blijven doen.’ Chapeau!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met dit ene ding moeten ALLE babysitters direct stoppen, aldus deze moeder
Sluiten