Zwanger 19 jun 2018 Samantha Lakker

Hier droom je over tijdens je zwangerschap

Nu dat het nog kan, wil je het liefst zo veel mogelijk slapen. Maar het is je vast niet ontgaan dat je sinds je weet dat je zwanger bent veel intenser en gekker bent gaan dromen. Dat is volkomen normaal. Maar om je alvast een beetje voor te bereiden, dit zijn de dingen waar je over droomt tijdens je zwangerschap.

Het eerste trimester

Tijdens de eerste weken van de zwangerschap dromen vrouwen vaak over vissen en andere waterdieren. Volgens droomanalist Lauri Loewenberg, vertegenwoordigen deze dromen de staat van het embryo. Ook dromen over fruit zijn gebruikelijk, omdat je natuurlijk vruchtbaar bent.

Droom je vaak over je eigen moeder? Dit staat voor je nieuwe rol als moeder volgens Loewenburg. “Als je moeder een behulpzaam personage is in je droom, betekent dit dat je je positief voelt over je zwangerschap en het gevoel hebt dat het goed gaat. Heeft je moeder een negatieve of onbehulpzame rol? Dan heb je misschien meer angst over je zwangerschap, jouw rol als moeder of iets eromheen.”

Het tweede trimester

In je tweede trimester droom je vaak over puppy’s en berenjongen, wat de status van de foetus representeert: een grote schattige kop en een klein lijfje. Sommige vrouwen dromen van een doorzichtige buik. Dit kan beteken dat je ongeduldig bent over het feit dat je de baby nog niet echt kunt zien en vasthouden. Maar de meeste dromen tijdens het tweede trimester zijn seksueel getint. “Je hormonen slaan op hol tijdens je zwangerschap, daarom kan je vooral in tweede trimester erg geil zijn”, aldus Loewenberg.

Het derde trimester

Je baby vergeten of een baby die wordt geboren met tandjes of zelfs al kan praten. Yes, het hoort allemaal bij het laatste trimester. Dromen over het vergeten van je baby kan betekenen dat je angstig bent over de nieuwe grote verantwoordelijkheid die je zal dragen als moeder. In je droom kan je baby praten of heeft je baby tandjes, dat kan wijsen op het feit dat je erg graag wil communiceren met je kindje. Ook dromen over de dood zijn een veelvoorkomend thema tijdens, en leuk is zeker anders. Maar bij een droom betekent de dood dat er een verandering aankomt.

Hello Giggles

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hier droom je over tijdens je zwangerschap
Sluiten