Nieuwtjes 17 okt 2018 Marleen Staal

Het internet gaat los op Britse presentator die een draagdoek “niet mannelijk” noemt

Mannelijk of vrouwelijk:  een wereld waarin genderneutraliteit een steeds grotere rol speelt, zou je verwachten dat we de dingen niet meer zo zwartwit zouden zien. Een Britse presentator dacht daar anders over. Hij slingerde een tweet de wereld in waarin hij Daniel ‘James Bond’ Graig niet mannelijk noemt vanwege het dragen van… een draagdoek.

Of je nu man of vrouw bent, een draagdoek heeft één groot voordeel: je hebt je handen vrij voor andere dingen en je baby ligt veilig en warm tegen je borst. Laten we wel wezen, voor je kind maakt het niet uit of het lekker slaapt tegen papa’s of mama’s borst, zolang het maar kan slapen. Waarom zouden anderen dan wel iets daarvan moeten vinden?

Minder mannelijk

Je zou denken dat niemand ook maar iets te maken heeft met hoe jij voor je kinderen zorgt. Al wilde de Britse presentator Piers Morgan toch wel even graag zijn mening kwijt over fenomeen ‘vaders en draagdoeken’. Iets wat in zijn ogen mannen minder mannelijk maakt. En dat is dan weer iets waarvan onze wenkbrauwen als spuitluiers omhoog schieten. Zijn punt maakte hij eventjes duidelijk in de volgende tweet.

Selfies

Op de bewuste tweet zijn inmiddels al duizenden reacties gekomen en zeker niet positief. Sterker nog, vaders delen massaal selfies met hun baby in een draagdoek op de buik, om Daniel Graig te steunen. Niet dat de James Bond-acteur het nodig heeft – hij kan prima zijn mannetje (…) staan – maar aandacht vragen voor dit belachelijke stigma dat rust op draagdoeken en mannelijkheid, is blijkbaar anno 2018 hard nodig.

James ‘baby’ Bond

De presentator lijkt in zijn tweet overigens even te zijn vergeten dat Daniel Graig in het echte leven gewoon met flesjes staat te zwaaien in plaats van high tech pistolen, oftewel hij spéélt alleen maar James Bond. Hij is buiten de filmset ook gewoon maar een vader die gewoon voor zijn kind zorgt. Of hij nou 007 speelt of niet.

Plus, alsof James Band niet met een draagdoek zou kunnen lopen? Als je het ons vraagt zou het ook nog eens de beste scènes in de filmgeschiedenis op kunnen opleveren. Beeld je maar eens in, James Bond die wordt achtervolgt door de Russische maffia als hij ‘s nachts nieuwe luiers moet zien te scoren. Dat is pas een cliffhanger.

Goed, we dwalen af maar feit blijft: doe alsjeblieft wat goed voelt vaders. Al draag je drie draagdoeken.

Wat vind jij van mannen die draagdoeken dragen? Praat hieronder mee op ons Mamaforum. 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het internet gaat los op Britse presentator die een draagdoek “niet mannelijk” noemt
Sluiten