Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar De mama 25 sep 2017

Het briefje dat deze new mom vindt, inspireert elke vrouw om haar (zwangerschaps)kilo’s te omarmen

Dat je na de bevalling nog een paar zwangerschapskilootjes aan je hebt hangen is helemaal niet erg, en eigenlijk normaal. Maar dat laat niet weg dat je er verdomd onzeker van kan worden. Kersverse moeder Mariah Kaitlyn Herrera is pas bevallen van zoontje Isiah. Ze was bang om op de weegschaal te stappen, totdat ze dit vreselijk lieve briefje zag.

Mariah vertelt aan Buzzfeed: ‘Voordat ik op de weegschaal stapte, wilde ik in huilen uitbarsten. Ik wilde er helemaal niks mee te maken hebben.’ Mariah schaamde zich voor haar zwangerschapskilo’s en dat ze nog niet was afgevallen. ze zag enorm op tegen de controle bij de dokter. Maar toen gebeurde er iets moois; ze zag dit briefje boven de weegschaal hangen:

Het briefje

Een bericht gedeeld door Mariah Kaitlyn herrera (@mariahkaitlynherrera) op

Op het briefje staat er vrij vertaald: ‘Deze weegschaal laat alleen met een nummer de waarde van jouw zwaartekracht zien. Het zal niet aangeven hoe mooi je bent, hoeveel vrienden en familie van je houden of hoe fantastisch je bent! Liefs, je verpleegster.’

LEES OOK: ‘Dit zei m’n partner na de bevalling waardoor ik niet meer onzeker was over m’n lijf’

Niet bang meer

Mariah: ‘Dat briefje betekent alles voor mij. Het zorgde er onmiddellijk voor dat al mijn angsten verdwenen.’ Ze deelt het briefje in de hoop dat het andere vrouwen ook inspireert om zich niet onzeker te voelen en gelukkig te zijn. Ze wil dat andere vrouwen hierdoor ook positiever over zichzelf gaan denken. Yes, 1-0 voor body positiviteit!

Hoe lang duurt dat ontzwangeren eigenlijk? Je leest het hier.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Buzzfeed

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het briefje dat deze new mom vindt, inspireert elke vrouw om haar (zwangerschaps)kilo’s te omarmen
Sluiten