Het is Breastfeeding Awereness Month: zo geven moeders wereldwijd borstvoeding

Als het lukt om borstvoeding te geven, is dit een ervaring die je nooit zult vergeten. Voor elke moeder voelt dit anders, het is iets unieks. Om dit te vieren, maakte deze fotograaf een prachtige fotoserie.

Niet geheel toevallig, want deze maand is het Breastfeeding Awereness Month. Tijdens deze weken wordt er met deze campagne meer aandacht gevraagd voor moeders die borstvoeding geven en ligt de focus niet alleen op waarom borstvoeding geven belangrijk is, maar ook hoe moeders hierin kunnen worden gesteund. Door zowel de gezondheidszorg, als vrienden en werkgevers.

Obstakels overwinnen

Het is niet alleen niet vanzelfsprekend dat moeders ook borstvoeding kunnen geven, maar als het wél lukt, moeten vrouwen alsnog veel obstakels overwinnen. Zo stoppen veel moeders eerder met het geven van borstvoeding dan nodig, omdat er bijvoorbeeld te weinig support komt vanuit hun werk. Zaken als zwangerschapsverlof zijn lang niet overal op de wereld goed geregeld en dan hebben we het niet eens over lactatieproblemen die om de hoek kijken als je eenmaal borstvoeding geeft.

LEES OOK:  Wauw! De foto’s van moeders die tandem borstvoeding geven, zijn adembenemend mooi

Daarom is belangrijk dat hier extra aandacht aan wordt gegeven, aldus de World Alliance for Breastfeeding Action. Met een slogan voor hun campagne die luidt “Foundation of Life”, wil de organisatie benadrukken dat het niet alleen belangrijk is om te focussen op de voordelen van borstvoeding voor baby’s, maar om ons ook te richten om dit werkbaar maken voor moeders die het zouden willen, maar misschien niet kunnen.

Een intiem moment

Ook al is borstvoeding geven voor elke moeder een andere, unieke ervaring, één ding hebben ze allemaal gemeen: het is een intiem moment dat moeilijk is te beschrijven. Dus probeer fotografe Tina Bovadjieva – in samenwerking met Lansinoh – de universele liefde die elke moeder voor haar kind voelt, vast te leggen op de gevoelige plaat. Dt is haar – wat ons betreft – meer dan gelukt met deze prachtige foto’s.

“Ik had de eer om moeders met verschillende etniciteiten, religies en financiële achtergronden te fotograferen. Maar allemaal hadden ze dezelfde kostbare en oneindige connectie met hun kind. Niet voor alle moeders was borstvoeding geven makkelijk, maar de liefde en de band met hun kind, vonden ze de pijn meer dan waard.”

Brazilië

China

Argentinië

Kenia

Parijs

Peru

Duitsland

Israel

Mexico

Meer foto’s zie je hier.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het is Breastfeeding Awereness Month: zo geven moeders wereldwijd borstvoeding
Sluiten