De papa 13 okt 2017 Soraya Vogelaar

Heftig: Australische vader wordt uitgescholden omdat hij een luier wil verschonen

Moeders krijgen soms flink wat te verduren als het over de opvoeding van hun kind gaat. Maar ook voor vaders gaat het niet altijd over rozen. Een Australische vader wordt uitgescholden als hij de luier van zijn zoontje wil verschonen, in dezelfde openbare ruimte als moeders.

Het vooral vindt plaats in een Australisch winkelcentrum. Daar is een speciale ruimte ingericht waar ouders de luiers van hun kinderen kunnen verschonen. Maar blijkbaar vinden niet alle moeders dat dit ook voor vaders geldt.

Moeder Tamika Ives vindt dit gelukkig wel. Zij springt in de bres voor de vader die simpelweg een luier wil verschonen. Ze plaatst vervolgens een bericht over het voorval op Facebook, om iedereen eraan te herinneren dat vaders ook gewoon ouders zijn. En zij – dus net zo goed als moeders – het recht hebben om een luier te verschonen.

‘Zieke vent’

Tamika beschrijft dat zij en een andere moeder de ruimte in komen als de vader al bezig is. Vervolgens gaat de andere moeder tekeer: ze noemt de vader een ‘zieke vent’ en dreigt de beveiliging te bellen. Enkel en alleen omdat hij er als enige vader is om de luier van zijn zoontje te verschonen. Tamika schrijft: ‘Hij pakte zijn zoontje op – die nog niet eens een schone luier aanhad – en ging naar buiten. Zijn zoon begon hysterisch te huilen waarop hij hem troostte: ‘het komt goed, we gaan straks weer naar binnen.”

LEES OOK: Pissige papa’s: deze vaders zijn niét blij met dit rompertje

Voor alle ouders

Op dat moment besluit Tamika in te grijpen. Ze roept de vader terug naar binnen. ‘Ik zei tegen de dame dat ze de beveiliging mocht bellen, maar dat ik dan zou opkomen voor de vader.’ Het is een moment dat haar – naar eigen zeggen – een maand later nog woest maakt. ‘Ik vind het afschuwelijk. Ik zie telkens dat vaders met de nek aangekeken worden. Het is een ruimte voor alle ouders, maar vaders krijgen boze blikken.’

Ze sluit haar brief af met iets minder nette taal, maar vrij vertaald staat er: ‘Als jij één van die mensen bent die zich zo gedraagt naar een vader, ben je niet welkom. Het is een kamer voor ouders, niet alleen voor moeders.’ You go girl!

vader luier verschonen
het bericht van Tamika.

Wat wordt het? Fulltime blijven werken of toch een papadag?

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Brisban Times

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Heftig: Australische vader wordt uitgescholden omdat hij een luier wil verschonen
Sluiten