Wow, dit schattige baby’tje is geboren met twee tandjes

Soraya Vogelaar 13 mrt 2017 De baby

Bij de meeste baby’s komen de eerste tandjes door als ze zo’n zes maanden oud zijn. Baby Ella-Rose was er een stuk vroeger bij. Zij werd tot verrassing van haar ouders geboren met twee tandjes.

Zwanger worden, leek heel lang niet mogelijk voor Samantha Lines en haar partner Jason Doombs. Gelukkig kwam hun droom toch uit en werd dochtertje Ella-Rose – hun geluksbaby, zeggen de ouders  – onlangs via een keizersnede ter wereld gebracht.

Verrassing

Toen het kleine, kerngezonde meisje zoals het hoort, vrijwel direct begon te huilen, wist het medische personeel niet wat ze zag: het meisje had twee tandjes. Moeder Samantha tegen DailyMail: ‘Ik was nog de weg kwijt door de morfine en pijnstillers, toen één van de verpleegkundigen zei dat mijn baby twee tandjes heeft. Een complete verrassing. Iedereen zei dat het heel bijzonder was, maar ik had geen idee dat het zó zeldzaam is.’ En dat is het zeker. Maar één op de tweeduizend baby’s wordt geboren met tandjes.

LEES OOK: 11 verrassende dingen die bijna niemand weet over de zwangerschap.

baby voortandjes

één op de tweeduizend baby’s wordt geboren met voortanden

baby voortandjes

Wennen

Denk jij bij het lezen van dit verhaal ook: borstvoeding… Hoe dan?! Het schijnt gewoon te kunnen. Er zijn tenslotte ook moeders die hun kind nog tot ver in de peutertijd voeden. Samantha: ‘Haar tanden zijn klein, dus hopelijk wordt het niet te pijnlijk. Ik heb voor de zekerheid flesjes klaarliggen mocht het toch te moeilijk zijn.’

Samantha maakt zich meer zorgen om het eventuele verstikkingsgevaar als de tandjes uit zouden vallen. Omdat het zo’n zeldzaam verschijnsel is, is er volgens haar maar weinig informatie waar ze op terug kan vallen. En het is allemaal al zo wennen als kersverse moeder. Al is Samantha dolgelukkig met haar prachtige en bijzondere dochter. Met tandjes.

Hou jij van aparte namen en vind je Ella-Rose wel een optie als je dochter krijgt. Hij is in elk geval apart want niet te vinden in dit lijstje: Dit worden de populairste babynamen van 2017 voor jongens én meisjes.

Reageer op artikel:
Wow, dit schattige baby’tje is geboren met twee tandjes
Sluiten