Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar De baby 18 dec 2018

Hard work pays off: zo leert je baby nu al van jouw doorzettingsvermogen

Ben jij een harde werker en echte ga je recht op je doel af? Dan hebben we goed nieuws! Uit een nieuw onderzoek blijkt dat baby’s nu al doorzettingsvermogen, discipline en hard werken van jou leert.

Jaja, je baby steekt meer van je op dan je denkt. Het onderzoek is gepubliceerd in het journal Science. Het is uitgevoerd door wetenschappers van de Massachusetts Institute of Technology. Ze voerden drie verschillende testen uit bij 262 baby’s tussen de 13 en 18 maanden oud.

Hard werken

De baby’s werden verdeeld in twee groepen. Beide keken naar een volwassene die een speelgoedkikker uit een plastic bak haalde of een sleutelhanger losmaakte van een sleutelbos. Een simpele taak dus. Bij de eerste groep deed de volwassen alsof het moeilijk was om de taak uit te voeren en hij er hard voor moest werken. Er werd dertig seconden over gedaan om het uit te voeren. Bij de tweede groep voltooide de volwassene de opdracht binnen een paar seconden. Vervolgens was het tijd voor de derde test en moesten de baby’s om zelf in actie te komen: ze moesten een muziekdoos aanzetten.

Langer volhouden

Wat bleek? De baby’s die hadden gezien hoe de volwassene er dertig seconden over deed om zijn opdracht te voltooien, hielden ook langer vol om hun eigen opdracht af te maken. Dit resultaat was minder bij de baby’s die het snelle en makkelijke succes van de volwassene hadden gezien. Volgens de onderzoekers kunnen ouders van baby’s rond de 15 maanden oud het goede voorbeeld geven wanneer ze een moeilijke taak afmaken. De baby’s zullen dit in zich opnemen en het zal een impact maken op hoe en of zij zelf ook iets afmaken.

LEES OOK: Onderzoek zegt: baby herkent goed en slecht al en heeft voorkeur

Doorzettingsvermogen

Daarnaast kwamen de onderzoekers er ook achter dat de baby’s meer doorzettingsvermogen toonden als de onderzoekers de baby’s bij hun naam noemden, oogcontact maakten of met een hoge stem tegen ze spraken. De onderzoeksresultaten laten niet zien hoe lang het effect blijft hangen. Maar door vaak genoeg doorzettingsvermogen aan je baby te laten zien kan het een impact hebben. En het is een goede reminder dat onze kinderen meer leren van onze acties en als we het goede voorbeeld geven, dan van onze woorden.

Tadaa: nog meer bewijs dat baby’s veel slimmer zijn dan we denken.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Journal Science

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hard work pays off: zo leert je baby nu al van jouw doorzettingsvermogen
Sluiten