De mama 31 jul 2017 Soraya Vogelaar

Deze gynaecoloog neemt een time-out van haar eigen bevalling om te helpen bij die van een ander

Een bevalling is fysiek en emotioneel misschien wel een van de indrukwekkendste dingen die je kunt meemaken. Voor deze gynaecoloog is het no big deal; tijdens haar eigen bevalling helpt ze óók nog de baby van een ander ter wereld komen. Dat is nog eens multitasking!

Gynaecoloog Amanda Hess uit Frankfort Kentucky in Amerika, helpt tijdens haar werk vaak vrouwen bevallen. ‘Weet je, ik hou van wat ik doe. Ik houd ervan om voor moeders en baby’s te zorgen. Veel dokters denken altijd aan hun patiënten, zelfs als ze zelf ook even een patiënt zijn.’ zo vertelt ze aan WKYT. En dat blijkt bij Amanda dan ook niet anders, zelfs niet tijdens haar eigen bevalling.

LEES OOK: Moeder deelt hilarisch (en gênant) verhaal over yoga na de bevalling

De andere bevalling

Terwijl Amanda op het punt stond om zelf te gaan bevallen. Was er in een andere kamer een mom to be aan het schreeuwen. Ze had een volledige ontsluiting en stond dus op het punt van bevallen. Er was alleen één probleem, haar eigen dokter was er niet. Amanda hoor de vrouw schreeuwen, aarzelde geen moment en besloot zelf in actie te komen.

Amanda vertelt over het moment: ‘Ik trok gewoon nog een ziekenhuis jurk aan om mijn achterste te bedekken. Ik deed laarsjes aan over mijn schoenen om te voorkomen dat ze door vloeistof en dergelijke vies zouden worden. Vervolgens ging ik naar de kamer, en ik kende haar.’ Het bleek dat Amanda Leah een paar dagen ervoor nog op controle had gehad. Ze was erg blij om Amanda te zien. ‘Ze was blij dat ze kon gaan persen en dat ze niet langer hoefde te wachten op de geboorte van de baby.’

Eigen baby

Een paar uur na de bevalling van Leah, beviel Amanda zelf. Ze is nu de trotse mama van dochtertje Ellen Joyce. Wij maken een diepe buiging voor deze multitaskende power mom.

Nog zo’n moeder die kan multitasken op het moment van de bevalling: deze lerares doet nog even wat schoolwerk.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze gynaecoloog neemt een time-out van haar eigen bevalling om te helpen bij die van een ander
Sluiten