10x grappige weetjes over borstvoeding die je vast nog niet kent

Het geven van borstvoeding is een mooie ervaring, net als het geven van flesvoeding trouwens. Maar er gaat een hele hoop schuil achter de moedermelkproductie. Deze grappige weetjes over borstvoeding ken je vast nog niet.

1. Unieke geur

Ja, je melk heeft een unieke geur. Door de geur merkt je baby het verschil tussen jouw moedermelk en dat van een andere vrouw.

2. Natuurlijk geneesmiddel

In jouw moedermelk zitten bestanddelen die helend kunnen werken. Wanneer je borsten zeer doen van het voeden, kan jouw eigen melk misschien wel zorgen voor wat verlichting. Masseer hiervoor een beetje van je melk op de plekjes die zeer doen.

3. Size doesn’t matter

De hoeveelheid melk die je kan produceren, heeft niks te maken met je cupmaat. Het deel van de borst dat de melkproductie regelt, is een andere dan het deel dat de grootte van je borsten bepaalt.

4. Weer de oude

Door borstvoeding kan je lichaam weer wat sneller de oude worden. Dit komt door de hormonen die vrijkomen tijdens het voeden. Deze kunnen ervoor zorgen dat je baarmoeder sneller terug gaat in de vorm dat ‘ie was van voor de zwangerschap.

5. Calorieën verbranden

Met het geven van borstvoeding zou je net zoveel calorieën kunnen verbranden als tijdens een wandeling van 11 kilometer. Say what?!

LEES OOK: Dit kun je doen wanneer je meer melktoevoer hebt dan je baby nodig heeft

6. Even proeven

Je baby kan via je melk een beetje proeven van het eten dat je eet. Zo pikt de kleine de smaken op en wordt de overgang naar het eten van vast voedsel misschien wel wat makkelijker.

7. Lucratief handeltje

Moedermelk wordt via het wereldwijde web aangeboden voor zo’n vier dollar per 30 milliliter. Big business dus, maar om je daar nou aan te wagen..

8. Huid op huid

Huid op huidcontact zorgt er, zeker tijdens de eerste levensuren, voor dat je baby makkelijker borstvoeding kan krijgen.

9. Rechts ehh.. borstig?

Zo’n 75 procent van de vrouwen is rechtsborstig. Dit betekent dat de rechterborst meer melk produceert dan de linker.

10. Meerdere gaatjes

Je melk komt uit meerdere gaatjes en niet uit maar een opening in je tepel. Het aantal gaatjes is bij elke moeder anders.

LEES OOK; alles wat je wilt weten over clusteren

 

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan blijf je op de hoogte!

Popsugar

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10x grappige weetjes over borstvoeding die je vast nog niet kent
Sluiten