De baby 24 apr 2018 Marleen Staal

Grappige trend: de echofoto van je baby op je nagels

Als mommy to be kun je natuurlijk uren staren naar je kleine collectie echofoto’s. Krijg je er nou geen genoeg van? Tegenwoordig kun je de echofoto’s van jouw kleine laten printen… op je nagels. Goodbye French manicure, hallo ‘mini you’-manicure.

Elk moment tijdens je zwangerschap is wel een reden voor een feestje. Het eerste schopje, het laatste trimester of een volwaardige buik: het is alleen zo jammer dat je er geen glas champagne op kan proosten. Dus moet je als moeder creatief zijn.

Je nagels zijn één van de weinige ledematen die niet spontaan beginnen uit te dijen bij elke hyperactieve hormoon die door je lijf giert. En daar maakt nailart-artiest Sarah Clarke slim gebruik van. Ze begon de echo-nagelltrend een tijdje geleden en die blijkt nog redelijk simpel uit te voeren te zijn ook.

LEES OOK: De 20 bizarste ouderschapstrends van de afgelopen 100 jaar

Social media maffia

Met een mini-print van je mini-ik, een kloddertje nagellijm en een topcoat plakt ze jouw intieme momentje voor altijd op je nagels. Of nou ja, voor minstens een paar weken. Eigenlijk precies lang genoeg tot de volgende echo en een nieuwe (nep)nagel.

De social media maffia dook er gelijk bovenop toen Sarah een foto van haar kekke kunstwerkje online zette. Sommige moeders in spe vonden het perfect voor tijdens een gender reveal party, terwijl anderen het juist een volslagen ‘ terrific trend’ vonden.

Ach, van welke kant je het ook bekijkt, als je niet met je enorme buik opvalt, doe je het wel hiermee. En als je een nagelbijter bent, zul je het met deze nagels niet wagen. Al vragen wij ons af hoe lang het duurt voor je weet waar je nou eigenlijk naar kijkt. Een gewone echofoto is soms al lastig te ontleden. Zie maar eens het geslacht te raden uit die vierkante millimeter op je nagels.

Independent

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Grappige trend: de echofoto van je baby op je nagels
Sluiten