Goede vraag: kan je een tattoo laten zetten tijdens je zwangerschap?

Misschien had je nog een afspraak staan, maar ben je er inmiddels achter gekomen dat je zwanger bent. Of misschien wil je je zwangerschap wel voor altijd vastleggen door een mooie tattoo te laten zetten. De enige vraag die in je hoofd rondspookt: kan je een tattoo laten zetten tijdens je zwangerschap?

Ons antwoord is kort maar krachtig: nee, je kan beter geen tattoo laten zetten tijdens je zwangerschap. En daar hebben we verschillende redenen voor gevonden.

Gevaar voor infecties

Een tattoo wordt gezet met een naald. Door het zetten loop je dus automatisch een (hele kleine) kans dat je in aanraking komt met infecties. Vanzelfsprekend is die kans in nette, schone shops een stuk kleiner dan bij de shady shops. Er bestaat zelfs een kans op besmetting met het hepatitis virus wanneer de tattooeerder niet met schone spullen werkt. Ai!

Je huid gaat er anders uit zien

Dit is op sommige lichaamsdelen (lees: buik, borsten, ribben) natuurlijk veel meer van toepassing dan op anderen lichaamsdelen, maar is wel een vermelding waard. Door de zwangerschap gaat je huid er anders uit zien. Je huid is meer gehydrateerd, waardoor een tekening er anders uit kan gaan zien dan de bedoeling was. Daarnaast sleep je natuurlijk de nodige extra kilo’s met je mee, die er na de zwangerschap (hopelijk!) weer afgaan. Het resultaat: waarschijnlijk een scheve, misvormde tattoo..

LEES OOK: 9x social media dingen die je als millennial moeder herkent

Striae

Laat je een tattoo zetten waar niet veel later de striae inschiet? Ai! Striae is het bindweefsel onder de huid dat scheurt. Daardoor kan ‘ie er wel eens heel anders uit gaan zien dan de bedoeling was.

Inkt in de bloedbaan

Bij het zetten van een tattoo komt er automatisch inkt in de bloedbaan terecht. In kleine hoeveelheden kan dat geen kwaad voor een volwassen persoon. Maar er is nog niets bekend of die kleine hoeveelheid kwaad kan voor je ongeboren baby. Beter het zekere voor het onzekere nemen dus!

Toch een tattoo? Kies als je zwanger bent voor de henna variant

tattoo zwanger
Wil je toch je bijzondere zwangerschap (tijdelijk) vereeuwigen op je lichaam? Dan lijkt een bruine henna tattoo de beste optie. Let wel op, want je mag NOOIT zwarte henna gebruiken. Zwarte henna bestaat niet. Het wordt gemaakt door een zwarte kleurstof aan de henna toe te voegen. Voor die kleurstof zijn veel mensen allergisch. Tijdens je zwangerschap is je huid extra gevoelig, dus is het geen slimme keuze om voor zwarte henna te gaan.

Ná je zwangerschap een tattoo nemen, kan natuurlijk wel. Wat dacht je van deze 17 borstvoedings-tattoo’s van stoere moeders. Wie durft?!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Goede vraag: kan je een tattoo laten zetten tijdens je zwangerschap?
Sluiten