De mama 28 dec 2018 Leanne Hansma

Goede voornemens? Zo wordt 2019 een feestje voor jou én de baby

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje. We maken goede voornemens die eigenlijk een tikkeltje afgezaagd zijn. Meer sporten, afvallen, gezond eten of minder drank staan sowieso op dat lijstje. Een aantal van die ‘standaard’ goede voornemens kon je (gelukkig) al afvinken bij 9 maanden zwangerschap.

Naast die gouwe ouwe voornemens, die horen bij een leven zonder baby, kun jij deze misschien toevoegen aan je lijst voor komend jaar.

1. Jezelf niet meer vergelijken met andere moeders

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Helemaal met al die perfecte plaatjes op Instagram. Maar, nu we toch nog in de spreekwoorden zitten, ieder huisje kent z’n kruisje. Probeer daarom van elkaar te leren, elkaar te inspireren en het allerbelangrijkste: steun elkaar. Uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

2. Minder druk maken om hoe het ‘hoort’

Want er zijn geen duidelijke regels en er is al helemaal geen handboek over hoe het zou moeten. Daarom mag je als newborn-mom echt wel wat minder onzeker zijn. Denk de volgende keer nog maar eens aan die wijze les uit Frozen: let it go!

3. Genieten van je kleintje

Als je toch al probeert om je minder druk te maken, kun je meteen wat meer genieten van alles om je heen. Je baby groeit als kool in een jaar tijd. Het kleine is er zo van af en voor je het weet heb je de babytijd alweer achter je gelaten. Sta daarom af en toe even stil bij hoe leuk het is dat je baby nog een baby is.

4. Minder geld uitgeven aan babykleren

De kast van je kleintje hangt waarschijnlijk al vol genoeg met kleertjes én na een paar keer dragen zijn ze er alweer uitgegroeid. Koop daarom komend jaar iets minder voor de baby en juist iets meer voor jezelf. Want jij mag er ook zijn. Goed excuus toch?

5. Meer me-time

Soms is hartstikke goed én helemaal terecht om even tijd voor jezelf vrij te maken. Want een relaxte mama betekent een relaxte baby. Ben ook vooral niet te streng voor jezelf en je mag best wat vaker voor voor jezelf opkomen als moeder.

6. Een foto-album maken

Zoek alle foto’s op je telefoon eens uit en druk de mooiste af. Die plak je dan weer in een album speciaal voor de kleine. Want stiekem is het toch veel leuker om in ’het echt’ foto’s te bekijken.

7. Datenight

Niet alleen jij, maar ook je hubby kan er weleens bij inschieten nu de baby er is. Plan daarom elke maand een datenight. Deze avond is speciaal voor jullie tweetjes: no baby’s allowed. Ga lekker uiteten of doe iets anders waar jullie blij van worden.

8. De eerste zomervakantie met je baby plannen

Do we need to say more? Een spetterende baby in het zwembad, teentjes in het zand en dat schattige koppie met een zonnehoedje en één doorgekomen tand: het is niet alleen de zon die je doet smelten!

9. Leer zelf babykleertjes maken

Dan bespaar je meteen op outfits voor je kleintje en behaal je ook meteen goed voornemen numero 4. Win-win situatie dus.

Nu is de kunst alleen nog: geef niet op voor februari. Maar grote kans dat je kleine spruit wel voor extra motivatie zorgt.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019? Praat mee op het Mamaforum.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Goede voornemens? Zo wordt 2019 een feestje voor jou én de baby
Sluiten