Zwanger 27 okt 2017 Daphne de Groot

Deze gezonde bonbons voor als je zwanger bent wil je echt proberen

Als je zwanger bent wil je een heleboel. Je tenen aan kunnen raken bijvoorbeeld. Of een glaasje wijn. Die dingen zijn vaak niet echt een optie, dus dan blijft er één ding over wat we kunnen doen. ETEN! En dankzij Nederlandse ontwerpster Naomi Jansen kan dat nu nog hartstikke verantwoord ook. Zij maakt ‘gezonde bonbons’. De greep uit de vullingen: zalm en avocado, spinazie en sinaasappel. 

‘Als je zwanger bent is voeding heel belangrijk. Een zwangere vrouw weet precies wat ze niet mag eten. Maar net zo belangrijk zijn de voedingstoffen die je dan juist extra nodig hebt, zoals foliumzuur, ijzer of vitamine D‘, zegt Naomi tegen het AD. Met de ‘Chocobombes’ hoef je je dus absoluut geen zorgen te maken dat er dingen in zitten die je niet mag eten.

Gezonde bonbons

In je eerste trimester heb je andere (aanvullende) voedingsstoffen nodig dan in je tweede of derde trimester. Daarom ontwikkelde Naomi negen bonbons. Drie voor elk trimester. Bij de vullingen is niet alleen rekening gehouden met smaakcombinatie, ook de wisselwerking tussen twee verschillende voedingsstoffen speelt een rol. Naomi: ‘Het eerste trimester heeft bijvoorbeeld een bonbon gevuld met spinazie en sinaasappel. Foliumzuur uit spinazie verkleint de kans op geboorteafwijkingen en vitamine C uit sinaasappel bevordert de opname van foliumzuur.’

LEES OOK: Deze producten mag je absoluut niet eten of drinken tijdens je zwangerschap

Nog meer goed nieuws

Trouwens, er is meer goed nieuws voor chocoladelovers in ons midden: we hebben de perfecte reden gevonden om vaker naar een reep te grijpen. Er zit namelijk veel magnesium in chocolade, wat ervoor zorgt dat je bloeddruk aanzienlijk zakt. Zeg nou zelf, elke reden om meer chocolade te eten is er één, dus het is zonde om daar geen gebruik van te maken. In een reep pure chocolade van honderd gram zit 146 milligram magnesium, een stofje dat helpt je bloeddruk omlaag te brengen. Daarnaast is magnesium ook goed voor je bloedsomloop.

 

Wij zeggen: voetjes omhoog, chocolade op schoot en Netflix aan. Topweekend.
Ook geinig. Déze smaak Ben & Jerry’s-ijs zou borstvoeding een boost geven

Beeld ©FotoMeulenhof

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

AD.nl

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze gezonde bonbons voor als je zwanger bent wil je echt proberen
Sluiten