Deze grote zus deed iets heel liefs toen haar broertje een helm moest dragen

Susan Dalstra 6 aug 2017 De baby

Baby Jonas kwam ter wereld met plagiocefalie. Dat is de medische term voor een plat achterhoofd – een aandoening die relatief veel voor komt onder pasgeborenen. Als gevolg daarvan moet het jongetje een helm dragen.

Jonas’ 3-jarige zus Camilla vond het nieuwe hoofddeksel van haar broertje maar wat cool en besloot daarom ook haar fietshelm op te zetten. Toen kon de rest van het gezin natuurlijk niet achterblijven. Jonas’ moeder Shayna Guturriez deelt op Facebook een foto van het gezin dat met z’n drieën aan de eettafel zit met helmen op. ‘Solidariteit in huize Guturriez’, schrijft ze boven de foto.

‘Camilla was heel enthousiast toen ze zijn helm zag. Ze wilde meteen haar fietshelm dragen en stond erop dat wij dat ook deden’, vertelt Shayna.

LEES OOK: Deze vrouw maakt een selfie terwijl haar zus aan het bevallen is

Goede slaper

Plagiocefalie kan zich op verschillende manier ontwikkelen. Soms ontstaat het al in de baarmoeder, maar nog vaker wordt een afgeplat hoofdje pas ontwikkeld in de weken na de geboorte. Jonas kwam al ter wereld met een relatief groot hoofd en bleek een enorm goede slaper. Daardoor lag hij vaak op zijn rugje, maar dat deed z’n achterhoofd geen goed. ‘Ik dacht: te gek, wat een geweldige baby. Maar zo ontwikkelde hij die platte plek op z’n hoofd en werd het alleen maar erger. Er is immers geen enkele moeder die de slaap van een baby verstoort.’ Al snel bleek echter dat de aandoening in Jonas’ geval zo ernstig was dat het zijn gezichtsvorm en -trekken veranderde. Een helm bleek de enige oplossing.

Positieve aandacht

De moeder is wel verrast door alle positieve aandacht die ze kreeg naar aanleiding van de foto. ‘We vinden het leuk dat mensen het zo lief vinden en ik vind het fijn dat Camilla zo vroeg al bewust is dat kinderen die er anders uit zien er ook bij horen. Maar eigenlijk zijn we op deze foto gewoon onszelf op een normale zaterdagochtend.’

Shayna grapt dat ze het zelfs wel een geruststellend idee vindt dat haar baby een helm draagt. ‘Dan voel ik me toch wat minder nerveus als Camilla met haar speelgoed gooit en hem raakt of hij van de bank rolt’, grapt ze.

Deze drieling werd geboren met een heel zeldzame aandoening waardoor ze net als Jonas een helmpje op moesten. 

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Facebook

Reageer op artikel:
Deze grote zus deed iets heel liefs toen haar broertje een helm moest dragen
Sluiten