Een frietje van de McDonalds om sneller zwanger te worden? Sommige vrouwen doen het

Als je zwanger wilt worden, pak je graag iedere mogelijkheid aan om het proces te versterken. Uit een recent onderzoek in Engeland, bleek dat sommige vrouwen er wel heel ongewone tactieken op na hielden in de hoop om zwanger te worden. 

Om maar te beginnen met de meest bizarre; McDonald’s friet. Ja echt. Zo’n drie procent van de 1500 ondervraagde vrouwen op de website, ChannelMum, zeiden na de seks friet te hebben gegeten om de kans op zwangerschap te vergroten.

LEES OOK: Wil je zwanger worden? Zo bereid je je lichaam voor

Ananas of juist chocola?

Zo’n 45 vrouwen hoopten dus door het eten van zoute, vette en vreemd genoeg specifieke snacks – zoals McDonald’s – hun kans op zwangerschap te vergroten. En dat is niet de enige nogal aparte tip waarvan vrouwen overtuigd zijn dat ze echt werken. Maar liefst 37 procent van de ondervraagde vrouwen denkt dat het elke dag eten van pure chocolade de kansen vergroot. Een andere 32 procent beweerde juist weer dat het eten van ananas of het drinken van ananassap juist de sleutel is.

Gekke tactieken

Naast het eten van de ‘juiste’ producten bekent 58 procent van de vrouwen meerdere methoden geprobeerd te hebben. Zo liggen ze na de seks nog een kwartiertje met hun benen tegen de muur, om het even goed te laten inwerken. De resultaten van de ChannelMum-enquête toonden ook aan dat vrouwen sokken te droegen tijdens seks, een orgasme probeerde te vermijden en dat de telefoons uitgeschakeld moesten zijn. Wat? Ook noemden vrouwen vaker ‘ik wil een baby’ tegen zichzelf tijdens de gemeenschap. Niet echt romantisch, maar volgens hen hielp het.

Geen bewijs

Voor al deze gekke tactieken is geen wetenschappelijk bewijs. Het belangrijkste is dat beide partners goed op gewicht blijven door goed te eten en bewegen. Je mag zo min mogelijk alcohol en cafeïne tot je krijgen en je moet zorgen dat je juist goede vitamines binnenkrijgt. Het lot bepaalt, dus geniet vooral van de intieme momenten met je partner. Meer kan je niet doen. Voor geen Mac menu naar binnen stouwen dus!

LEES OOK: Prachtige foto bewijst dat zwanger worden niet altijd vanzelf gaat

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Een frietje van de McDonalds om sneller zwanger te worden? Sommige vrouwen doen het
Sluiten