5 moeders vertellen over de gekke geuren die zij heerlijk vonden tijdens de zwangerschap

Dat een zwangerschap zorgt voor vreemde voedsel cravings wisten we al. Maar dat die gierende zwangerschapshormonen er ook voor zorgen dat je naar de meest aparte geuren verlangt, is nieuw. Vijf moeders vertellen over de gekke geuren die zij heerlijk vonden tijdens de zwangerschap.

Dat je voorkeur voor geur verandert tijdens je zwangerschap is niet heel gek. Tijdens het eerste trimester wordt je reukvermogen sterker. Maar de volgende geuren die deze moeders lekker vonden, zijn behoorlijk verrassend.

1. Stinkende sokken

‘Stinkende sokken vond ik heerlijk ruiken tijdens mijn zwangerschap. Ik bewaarde de stinkende sokken van mijn broers in een hersluitbaar diepvrieszakje en dan rook ik er af en toe aan.’ – Hanna Rees

2. De geur van een nieuw tapijt

‘De geur van een gloednieuw tapijt vond ik tijdens mijn zwangerschap heerlijk. Tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap bracht ik regelmatig een bezoekje aan de tapijtwinkel. De geur van desinfecterende handgel en benzine vond ik ook heerlijk.’ – Sam Ryan

LEES OOK: Zwangere foodblogger deelt geestige foto’s van haar cravings

3. Schoonmaakmiddelen met citroengeur

‘Ik kon geen genoeg krijgen van schoonmaakmiddelen met een citroengeur.’ – Lyndsay Murphy

4. De geur van rubber

‘Ik verlangde zo erg naar de geur van rubber! Ik liep door het huis met een rubberen haarelastiekje om mijn pols. Daar rook ik dan regelmatig aan. En je kon me in die periode geregeld vinden bij een fietsenwinkel, de geur van fietsbanden was heerlijk!’ – Aby Hawker

5. De geur van een natte schuurspons

‘In het begin was ik dol op de geur van zout en azijn. Maar op den duur kreeg ik een voorkeur voor vreemde vochtige geuren. Ik kon zoveel genot en plezier halen uit het snuffelen aan een natte schuurspons.

Wij kunnen er ook wat van! Maffe zwangerschaps-cravings van 12 moeders én de Famme Baby redactie..

Welke vreemde geuren vond of vind jij lekker ruiken tijdens je zwangerschap? Deel het met ons op het Mamaforum!

Huffington Post

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 moeders vertellen over de gekke geuren die zij heerlijk vonden tijdens de zwangerschap
Sluiten