Geitenmelk: een goed alternatief voor koemelk voor je baby

Sterre Touw 2 jan 2018 De baby

Steeds vaker zoeken moeders naar alternatieven voor de melkvoeding van hun baby’s. Soms reageren baby’s niet goed op koemelk of vinden ze het simpelweg gewoon niet lekker. Dan kan geitenmelk wel eens een geschikte optie zijn voor je kindje.

We zijn gewend om te kiezen voor koemelk voor onze baby, omdat we er vaak zelf ook mee zijn opgegroeid. Je weet er weinig van af, omdat de schappen er nog niet vol mee liggen. Tijd om wat opheldering te scheppen.

LEES OOK: Je moedermelk invriezen: een goed idee of juist niet?

Voordelen geitenmelk

Allereerst zit in vergelijking met koemelk veel meer calcium, zink, selenium, vitamine A en D in geitenmelk. Als baby’s slecht reageren op koemelk is geitenmelk misschien een goed alternatief. Er zit namelijk 10% minder lactose in. Ook kun je het beter verteren. Terwijl koemelk er tweeënhalf uur over doet in de maag terecht te komen, doet geitenmelk er maar veertig minuten over.  Het een bron van energie door de goede vetzuren dier erin zitten.

Allergisch

Helaas is geitenmelk voor kinderen die echt allergisch zijn voor koemelk geen geschikt alternatief. Als je allergisch bent voor koemelk komt dat namelijk door door eitwitten. In geitenmelk zitten deze eiwitten ook, dus dat zal niet voor verbetering zorgen. Het is alleen een goed alternatief voor baby’s die last hebben van hun buikje of op andere manieren slecht op de koemelk reageren.

Anders dan anders

Sinds 2014 is geitenmelk in Nederland in opmars. Hoewel we vaak een van de meest vooruitstrevende landen in de wereld zijn, bleven we wat deze soort melk betreft nog achter. In andere werelddelen wordt namelijk al eeuwen lang gebruik gemaakt van deze melk. Er zitten dus flink wat voordelen aan geitenmelk als alternatief, maar je baby moet er wel van houden.

LEES OOK: Deze moeder verwerkte haar moedermelk in zelfgebakken brownies

Reageer op artikel:
Geitenmelk: een goed alternatief voor koemelk voor je baby
Sluiten