De mama 24 mei 2018 Janne Vogel

Geef maar toe: deze 5 gedachten gaan door je heen na de bevalling

Wanneer je mini éindelijk de wereld betreedt en je je realiseert dat je de bevalling achter de rug hebt, explodeert je hoofd zo ongeveer. Je zit vol met emoties en er gaat van alles door je heen. De kans is groot dat de volgende vijf gedachten hoe dan ook even voorbij schieten.

Omdat je echt niet alleen maar denkt aan roze wolken en het leven ook gewoon doorgaat.

1. Waa-rom lijk ik nog steeds zwanger?

Dat je een uurtje na de bevalling nog geen bikini-body zou hebben was je wel duidelijk, maar hoe kan het in godsnaam nog steeds lijken alsof je op knappen staat? Er is zojuist een enorme baby uit je gekomen, dus je moet toch op z’n minst íets zijn gekrompen? No worries, dit is een kwestie van geduld hebben. (Je buik zal inzakken, beloofd.)

2. HONGER!

Dat je tijdens de bevalling vrijwel alleen ijs en vloeistoffen kunt eten, had je je ook nog niet helemaal gerealiseerd. De kans is vrij groot dat je enorm hangry bent als je baby eindelijk is gearriveerd. Uren hard werken met uiteindelijk vrijwel niets in je maag is niet oké. Eten, NU.

LEES OOK: De grappigste uitspraken van vrouwen tijdens de bevalling

3. Hoe kan ik ooit nog naar de wc?

Plassen gaat nog net, maar poepen? Vlak na de bevalling denk je dat je nooit meer kunt gaan. Je ligt open, dus, hoe dan?!

De eerste keer postpartum poepen is shit, daar kunnen we niet omheen, maar het valt vrijwel altijd mee. Vergeleken met het baren van een kind is een #2 écht niet zo’n big deal.

4. Dit doe ik dus nooit meer

Na de bevalling lig je nog behoorlijk te lijden, dus het is meer dan normaal dat je half huilend roept dat je het bij één kind houdt. Toch is het alsof je lichaam een soort afweermechanisme heeft dat alle gruwelijke herinneringen helpt vergeten, zodat je er over een tijdje nog een op de wereld zet. Kun je je op dat moment niet voorstellen, maar wacht maar af…

5. Dit is geweldig

Je hoofdgedachte is natuurlijk vooral hoe geweldig dit allemaal is. Het krijgen van een kindje is amper te verwoorden, zo mooi. Er zijn een hoop dingen die je als moeder moet doorstaan, maar na de grand finale heb je de hoofdprijs. Weten dat jíj dit leven hebt gecreëerd is onbetaalbaar. Het was alles méér dan waard.

Scary Mommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Geef maar toe: deze 5 gedachten gaan door je heen na de bevalling
Sluiten