Als je dít nog doet in 2017 dan wordt geboortekaartjes versturen volgend jaar goedkoper

Daphne de Groot 28 dec 2017 Zwanger

Besparen zit ‘m in de kleine dingen. Zo ook bij geboortekaartjes. Afhankelijk hoe groot je vrienden- en kennissenkring is, kom je al gauw op een kaartje of 100. Ga jij volgend jaar geboortekaartjes versturen? Dan hebben we een fijne tip voor je om volgend jaar een paar doekoes te besparen. Hoe? Door nu al postzegels te kopen. 

Je zou er bijna niet bij stil staan, met al het digitale verkeer dat je elke dag verstuurt en ontvangt, maar ‘in het echte leven’ kost post versturen gewoon geld. Voor een postzegel betaal je dit jaar 78 cent. Vanaf 1 januari wordt dit verhoogd naar 83 cent. Dat is toch 5 cent verschil. Afhankelijk hoeveel geboortekaartjes je verstuurt kan dat geinig uitpakken. Voor 100 kaartjes komt dit neer op 5 euro. En stel dat je alle leden van je voetbal-/musical-/volleybalvereniging apart een kaartje wilt sturen, kan het nog hoger uitkomen.

5 tips voor het versturen van geboortekaartjes

Nog even op een holletje naar de winkel dus, voor 1 januari. Enne, als het dan eenmaal zo ver is, hebben we nog een paar tips voor je:

1. Wees ruim op tijd met adressen
Maak eerst een lijst met namen en maak dan een Excel-bestand aan of gebruik een ouderwets adressenboekje. Misschien heeft een van jouw vrienden zo’n zelfde lijst gemaakt die je kunt inschakelen voor gemeenschappelijke vrienden. Altijd handig.

2. Schrijf de enveloppen op tijd
Eenmaal de adressenlijst compleet, dan is het verstandig om alvast de enveloppen te schrijven (plus te beplakken met postzegels!). Of je kunt kiezen voor adresstickers. Kost meer geld, maar scheelt wel tijd!

LEES OOK9x goudeerlijke dingen die ook op een geboortekaartje zouden kunnen staan

3. Verstuur je kaartjes wanneer jij dat wil
De etiquette wijzen ons erop dat we de geboortekaartjes op de tweede dag na de bevalling moeten versturen. Laat je niet gek maken, want elke bevalling is anders. Geen haast, want iedereen begrijpt wel dat je kapot bent en de kraamvisite kan best even op zich laten wachten.

4. Bestel een proefdruk van tevoren
Bestel altijd een proefdruk. Hoe het kaartje er op papier uitziet, is altijd anders dan op het scherm. Daarbij wil je het papier voelen en eventueel dingen toevoegen/ verwijderen/ verbeteren. Laat de proefdruk aan meerdere mensen lezen. Zo weet je zeker dat er geen spelfouten in staan!

5. Bestel ongeveer 10% meer kaarten
Helaas is de post niet 100% secuur en komt het weleens voor dat mensen geen geboortekaartje krijgen, terwijl je ‘m wel verstuurd hebt. Bestel daarom altijd extra geboortekaartjes. Zo voorkom je teleurstellingen.

Benieuwd naar voorbeelden van geboortekaartjes? Het geboortekaartje van deze ouders is wel heel bijzonder

Reageer op artikel:
Als je dít nog doet in 2017 dan wordt geboortekaartjes versturen volgend jaar goedkoper
Sluiten