De mama 25 jun 2017 Susan Dalstra

De 10 foto’s die je op de eerste dag van je baby zeker wil maken

De dag waarop je je baby voor het eerst in je armen houdt, voelt achteraf als een soort waas. Om de herinneringen zo levendig mogelijk te houden, is foto’s (laten) maken een goed idee. Handig je camera over aan een familielid of goede vriend en maak van tevoren een lijstje met momenten die je zeker vast wil leggen. 

Je kan natuurlijk als een soort toerist in Amsterdam alles alles álles vast willen leggen, maar dat levert niet per se de beste foto’s op. Als je van tevoren een beetje in kaart brengt welke momenten sowieso op de kiek moeten, kan de fotograaf in kwestie veel gerichter te werk gaan en heb je voor altijd een tastbare herinnering aan de eerste dag van je baby. Deze 10 momenten wil je niet missen:

1. De ontmoeting met de broer of zus

Over een paar jaar vechten ze elkaar waarschijnlijk de tent uit, maar die eerste ontmoeting is magisch. Hou je vast aan die foto; je zal er nog regelmatig verlangend naar terugkijken wanneer die twee elkaar later in de haren vliegen.

2. De foto met papa en mama

Opeens zijn jullie niet meer met z’n tweetjes, maar met z’n drietjes. De eerste foto van de baby met jullie samen samen zal je voor altijd koesteren.

3. De ontmoeting met opa en oma

Voor grootouders is de eerste dag ook een heel bijzondere. Leg hun eerste blik op hun kleinkind vast om te zien hoe onvoorwaardelijke liefde eruit ziet.

4. Een foto van de voetprint

Een afdruk van de voetjes gaat natuurlijk in het babyalbum, maar dan is het nog leuker om een foto te hebben van het moment waarop de afdruk werd gemaakt.

LEES OOK: Tadaa! Dit is de nieuwste trend in zwangerschapsfotografie

5. De babyvoetjes

Want babyvoetjes zijn het schattigste wat er is en ze worden nooit meer zo lief en klein als op die eerste dag.

6. De eerste gekke gezichtsuitdrukking

Er gaan er nog honderden volgen, maar dat eerst grappige hoofd dat je baby trekt maakt je altijd weer aan het lachen.

7. De diepe slaap

Slapen als een baby heeft een heel andere betekenis als je net moeder bent geworden. Dat serene plaatje van je slapende baby zal een foto zijn waar je vast nog eens met weemoed op terugkijkt (na slapeloze nacht no. 436).

8. De eerste keer dat je hem vasthoudt

Het schijnt dat baby’s de stem van hun moeder al in de baarmoeder herkennen. Leg het moment vast dat de baby je voor het eerst ziet en op je borst tegen je aan kruipt.

9. De eerste foto met papa

Ze moeten nog even aan elkaar wennen, en tegelijkertijd is het vertrouwd. Het gezicht van je man wanneer hij zijn baby voor het eerst vasthoudt wil je nooit meer vergeten.

10. Het vastgrijpende vingertje

Ook al is het een primitieve reflex; het is een fantastisch plaatje wanneer een pasgeborene met zijn pas minuten oude vingertjes een volwassen vinger vastgrijpt.

Ontroerend: deze foto’s van moeders die hun dochters helpen bij de bevalling.

Nooit meer iets missen? Like ons!

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 10 foto’s die je op de eerste dag van je baby zeker wil maken
Sluiten