Zwanger 28 nov 2018 Daphne de Groot

Vijf tips om op je mooist op de foto te gaan als je zwanger bent

Smachtend zien we als jonge moeders de meest prachtige plaatjes voorbij komen op Instagram, Pinterest en Facebook van te knappe zwangere mede-mama’s. Dat lukt ons nooit. Mis! Met een paar simpele dingen lukt het jou ook om die bolle buik van je zo mooi mogelijk op de foto te zetten. 

Plaats een hand onder je buik

Of je nou 13 of 30 weken zwanger bent, met je hand op je buik is het meer dan duidelijk dat je zwanger bent. Ook fijn, deze houding zorgt voor een goed postuur. Bovendien weet je dan meteen wat je met je handen moet doen, een fotogeniek probleempje of je nou zwanger bent of niet.

Draai je lichaam zo dat je buik zichtbaar is

Als je met je hele lichaam recht naar voren staat op de foto, kan het er nog wel eens uitzien alsof je een zware lunch gegeten hebt (niet echt charmant). Het ziet er wat mooier uit als je je lichaam wat wegdraait, en de camera recht aankijkt. Uiteraard weer prachtig te combineren met de hand op de buik (boven of onder je buik). Hoe meer taille je kunt creëren, hoe beter het is.

LEES OOK: Dit is hoe die ‘insta-perfecte’ zwangerschapsfoto’s écht gemaakt worden

Zorg dat er iemand nét een klein beetje voor je staat

Uiteraard zonder dat het er super staged uitziet. Maar het kan de foto extra dimensie geven als je vent ook maar een klein beetje voor je staat. Kan ook die iets uitgedijde armen verdoezelen, mocht je die behoefte voelen.

Houding, houding, houding

Of je nou zit of staat, je houding is álles als je mooi op de foto wilt staan. Of je nou zwanger bent of niet. Dus: recht met die schouders en rug.

Zoek de peuter (of een random object wat je kunt vinden)

En plaats ‘m o zo subtiel voor je buik. Want let’s be honest: je hebt soms gewoon van die dagen dat je je super opgeblazen en lelijk voelt. Mocht je dan net op die familiefoto ‘moeten’, zoek dan het schattigste huisdier of de leukste peuter en verplaats die aandacht.

En als je die mooie foto dan hebt: dit zijn de 9 dingen die iedere moeder doet op Instagram

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vijf tips om op je mooist op de foto te gaan als je zwanger bent
Sluiten