‘The First Hello’ legt die magische eerste ontmoeting tussen ouders en baby vast

Die allereerste keer dat je je kind ziet is een moment dat je nooit meer vergeet en life changing. Het is de missie van Australische fotografen Bel Pangburn en River Bennett om zoveel mogelijk van dit soort magische momenten op de gevoelige plaat vast te leggen. En natuurlijk zo mooi mogelijk. En dat is gelukt!

The First Hello Project heet het project van geboortefotografen en moeders Bel en River. Ze vonden de naam perfect passen bij alles wat hoort bij het ouder worden: de eerste ademhaling, de eerste keer huilen en de eerste keer ‘hallo’.

Nadat de fotografen in aanraking waren gekomen met geboortefotografie en voor het eerst een first hello hadden gefotografeerd, waren ze hooked. River: ‘Het was geweldig om te zien dat de man er op deze manier volledig voor z’n vrouw kon zijn in plaats van druk te zijn met het maken van foto’s. Ook vonden wij het geweldig om dat unieke moment waarop ouders hun baby voor het eerst ontmoeten vast te mogen leggen.’

‘Samen hebben we het privilege om de meest geweldige momenten van pure emotie vast te leggen in kraamsuites of huizen over de hele wereld. We vinden het fantastisch om dit te doen, en we genieten ervan om zo het leven te vieren,’ zegt River.

Opa’s en oma’s

Niet alleen de kersverse ouders staan bij Bel en River in de spotlight, ook de eerste momenten waarop andere familieleden de baby ontmoeten worden door het duo vastgelegd. Opa’s, oma’s, ooms en tantes hebben ook speciale momenten met de baby, op hun eigen manier.

LEES OOK: 13 x dit moet elke vader weten over de eerste dagen met z’n baby

Bijzonder

Een van de meest bijzondere momenten die Bel en River hebben gefotografeerd, is de vader op onderstaande foto die met zijn eigen handen en tranen in z’n ogen zijn dochtertje ter wereld bracht. De verloskundige stond achter hem en gaf aanwijzingen, maar dat was alles.

Bel en River maken deze foto’s niet alleen omdat het hun werk is of omdat ze het geweldig vinden om te doen. Ze steunen er ook nog een goed doel mee: de Love Mercy Foundation die zwangere vrouwen in Uganda helpt. ‘Wij geloven dat fotografie het hart van mensen kan openen, zegt River die dit ook als taak van fotografen ziet. ‘De wereld heeft beelden nodig dat ons hart in vuur en vlam zet.’

Nog geen genoeg gekregen van geboortefotografie? Dan zijn deze 16 mooie foto’s echt een aanrader.

Reageer op artikel:
‘The First Hello’ legt die magische eerste ontmoeting tussen ouders en baby vast
Sluiten