Filemon onder de indruk van keizersnede in aflevering 4 Bevallen met…

Muriel Oonincx 27 mrt 2017 De mama

In de vierde en tevens laatste aflevering van TLC’s succesvolle serie Bevallen met… zien we Filemon Wesselink. Hij is zwaar onder de indruk van zijn 24 uur op de afdeling verloskunde en neonatologie van onder meer het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Bij Filemon gaat de kennismaking met de mensen die hij voor zijn camera krijgt altijd een stuk verder. Hij schroomt niet om door te vragen of om moeilijke onderwerpen aan te snijden. Dat maakt de vierde aflevering Bevallen met… een heel bijzondere.

Voor het eerst bij een keizersnede

Filemon werd de afgelopen jaren zelf drie keer vader, dit waren alledrie natuurlijke bevallingen. Nu gaat hij voor het eerst een keizersnede meemaken. Tot in detail vertelt hij aan ons als kijker wat hij ervaart en ziet en dat maakt zijn keizersnede ervaring voor ons de meest impactvolle uit de serie.

LEES OOK: 16x de geboortefotograaf maakt prachtige foto’s van een keizersnede bevalling

Vroeg geboren baby’s

Ook zien we hoe Filemon twee gezinnen bezoekt die veel te vroeg bevielen van een prematuur kindje. Gelukkig voor deze stellen loopt het goed af, na een spannende periode waarin er gevochten werd voor de levens van deze premature baby’tjes.

bevallen met Filemon

Filemon spreekt met Nursemin (25) die 11 weken te vroeg beviel van haar zoontje Begnin. Een spannende tijd volgde waarin zijn leven op diverse momenten niet zeker was. Nu gaat het goed met Begnin en herken je hem niet meer. Het lijken wel twee verschillende kindjes. Het is onvoorstelbaar om te zien wat er op de afdeling neonatalogie gedaan wordt om premature kindjes bij te staan en de best mogelijke start in hun leven te geven.

Filemon sluit de serie Bevallen met… af. Deze aflevering is vanavond om 20.00 uur te zien op TLC. Wil je de eerdere afleveringen terugkijken? Dat kan. Check TLC’s Bevallen met pagina voor afleveringen en alle ins en outs over deze spraakmakende serie.

Reageer op artikel:
Filemon onder de indruk van keizersnede in aflevering 4 Bevallen met…
Sluiten