Nieuwtjes 19 nov 2018 Sherita Jager

Dit familiebed is alles wat je als co-sleeping familie wilt!

In de Verenigde Staten is alles groot, groter, grootst. Extra grote Coca Cola’s, auto’s, huizen en bedden. Toen wij dit XXL-bed zagen, waren we helemaal flabbergasted. Het leek ons beetje overdreven, dit bed van ruim 3,5 meter. Toch hebben we meteen even de prijs gecheckt want eerlijk, samen slapen én je eigen space hebben, is wel echt ideaal. Voor een paar duizend euro is ‘ie van jou. Doen?

Een beetje krapjes?

Samen slapen is heel gezellig, maar we geven toe: er zitten zeker nadelen aan co-sleeping. Met z’n drieën – of meer! – in een tweepersoonsbed is af en toe best benauwend. En zelfs met een bed van 2 meter, is het soms nét iets te krap, vooral als je kinderen ouder worden. Bedontwerpers Taylor & Wells bedachten een oplossing met dit Family Bed XL’. Het bed is ruim 3,5 meter lang en volgens hun site gebruiken ze ‘luxueuze materialen die de perfecte slaapervaring bieden.’ Zo is het matras gemaakt van ‘koelgel en ondersteunend memory foam waardoor het maximale comfort beschikbaar is.’ Dat het bed een gat in de markt is, werd meteen duidelijk. Het bed was binnen no-time uitverkocht!

Wel of niet co-sleepen?

Zo af en toe is er weer controverse over co-sleeping. Tegenstanders van het samen slapen zeggen dat het ongezonde slaapgewoontes creëert, voor zowel de ouders als voor het kind. Maar in de meeste samenlevingen over de hele wereld slapen kinderen de eerste paar jaar van hun leven met hun ouders. Voorstanders benadrukken dan ook dat het de natuurlijk hechting met het kind bevordert, en er ook voor zorgt dat iedereen goede nachtrust krijgt.

Samen slapen, doe het veilig!

Als je samen slaapt of overweegt om samen te gaan slapen, is het belangrijk dat je het veilig doet. Een baby of jong kind is erg kwetsbaar en samen slapen is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Toch worden veel jonge ouders onnodig bang gemaakt met risico’s over samen slapen, want als je de regels voor samen slapen volgt is het juist superveilig! Verdiep je goed in de aanbevolen richtlijnen en lees boeken over samen slapen, bijvoorbeeld van samenslaapexpert James J. McKenna. Zolang je weet waar de risico’s liggen kun je een weloverwogen beslissing maken.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit familiebed is alles wat je als co-sleeping familie wilt!
Sluiten