Dit zijn dé meest opvallende zwangerschapstrends van het moment

Melkbaden, gender reveal party’s; ook als je zwanger bent, komen er allerlei trends voorbij. Natuurlijk moet je vooral niet aan alle hypes meedoen, maar het is wel goed om te weten welke er zijn. Om er vervolgens de allerleukste voor jezelf uit te pikken.

Hot or not? Zeg jij het maar!

1. Unisex babynamen

Is al een tijdje een trend, maar het blijft populair om je kind een unisex naam te geven. Pascal, Robin, Taylor of toch Noa(h)? Op Famme vind je een lijstje met nog 30 van deze mooie namen.

2. Melkbad

Overgewaaid uit Amerika: de zwangerschapsfotoshoot met een melkbad en heel veel bloemen. Doet ons een beetje aan de tijd van Cleopatra denken, aangezien zij ook altijd in melk baadde. En wij willen best vergeleken worden met Cleopatra. Die houden we d’r in!
melkbad

LEES OOK: Tadaa! Dit is de nieuwste trend in zwangerschapsfotografie, een melkbad!

3. Instagram-naam

De app Instagram wint alleen maar aan populariteit. Het was een kwestie van tijd voordat we de eerste baby’s met een naam konden verwachten die vernoemd zijn naar een filter. Nederland telt veertig jongetjes met de naam Lux en drieëntwintig meisjes met de naam Juno.

4. Iets anders dan beschuit met muisjes

traktatie
Beschuit met muisjes is zó passé. Wat dacht je van roze of blauwe cupcakes, cakepops, schattige koekjes of lekkere macarons? Of, vooruit, brownies met gekleurde muisjes. Voor wie toch graag die dosis anijs binnen krijgt.

LEES OOK: Hoera, een baby! 10 leuke alternatieven voor beschuit met muisjes

5. Een natuurlijke keizersnede

Hier we laatst al over, en we verwachten dat we er de komende tijd meer verhalen van zullen horen. Zo’n keizersnede geeft je de kans om ondanks dat je niet natuurlijk kunt bevallen, toch zo dicht mogelijk bij een natuurlijke bevalling te blijven. Prachtig, helemaal als je het verhaal van de Nederlandse Camilla leest. Wij zijn fan van deze manier van bevallen! Mits je verloskundige het toestaat, natuurlijk.

6. Geboorte melden via social media

Een ooievaar in de tuin is zó 2016. Tegenwoordig maken we de geboorte natuurlijk bekend via social media. Het liefst met een koddige foto erbij, zo snel mogelijk na de geboorte. En we voorspellen dat dit nog lang niet gaat veranderen. Hoewel een geboortekaartje via de post wat ons betreft het allerleukste blijft. Zeker zulke kaartjes!

7. Lachgas

Iets wat in Amerika allang populair is, wordt in Nederland ook steeds meer gebruikt. We hebben het over pijnbestrijding met lachgas. Lachgas heeft een stimulerend effect op het aanmaken van lichaamseigen pijnstilling (endorfine), waardoor de scherpste pijn niet meer wordt gevoeld. Hierdoor ben je beter in staat om de weeën op te vangen. Ha! Dat klinkt ons als muziek in de oren.

8. Een gender reveal party


Nog zoiets wat in Amerika heel vaak gedaan wordt: een gender reveal party. Wordt het een jongetje of een meisje? Met de kleuren roze en blauw verklap je op zo’n feest het geslacht van je kindje. Sowieso een succes als ook de ouders het geslacht nog niet weten.

LEES OOK: Jongen of meisje? 11 briljante ideeën voor een ‘gender reveal party’!

9. Sporten tijdens de zwangerschap

In de categorie ‘zou je eigenlijk veel vaker moeten doen’: sporten terwijl je zwanger bent. Onderzoek toont namelijk aan dat meer sporten in de zwangerschap veel beter voor je is op verschillende vlakken. Pak nu niet meteen de zwaarste gewichten in de sportschool, maar luister goed naar je lijf. Kijk jou eens gezond bezig zijn!

10. Op een originele manier vertellen dat je zwanger bent


Langs gaan bij al je vrienden om te vertellen dat je zwanger bent, is natuurlijk verleden tijd. De aankondiging van je kindje gaat groots op Facebook en Instagram. Daarom kun je er maar beter iets leuks en origineels van maken. Inspiratie nodig? Hier 14 briljante ideeën.

11. Henna buiktattoo

Buik laten beschilderen met verf? Zo 2016! Tegenwoordig ga je voor de henna tattoo. Althans, als je het mooi vindt natuurlijk.

12. Babypod

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling van ongeboren baby’s en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen, moeten de makers gedacht hebben. Met deze zogenaamde muziektampon kan je baby meegenieten van al jouw lievelingsmuziek en blijft hij of zij op de hoogte van alle hits. Tja…

Oh ja, en Like vooral onze Facebook-pagina even. Blijf je op de hoogte van alles dat je als mama to be wilt weten:

Reageer op artikel:
Dit zijn dé meest opvallende zwangerschapstrends van het moment
Sluiten