Ellis: “Eva Jinek doet het maar even, dé Bill Clinton interviewen terwijl ze hoogzwanger is”

Eva Jinek had het privilege om de oud president van de Verenigde Staten te interviewen. Wat een eer in een journalistieke carrière. En met haar lichamelijke ongemakken die ze tijdens haar zwangerschap heeft, doet ze dat toch maar even.

Bouw mensen op

Ze stelt goede vragen, heeft een open gesprek. Ze straalt rust uit, terwijl ze vast heel erg zenuwachtig moet zijn geweest. En dan krijgt ze ook nog eens een fantastische tip: leer je kind om te gaan met boosheid en rancune, heb lief en kwets niet. Breng elkaar samen en bouw mensen op.

Lieve mensen, met Bill Clinton als toetje was dit voorlopig mijn laatste uitzending, want ik ga met zwangerschapsverlof! Voor wie het nog niet wist: ik krijg binnenkort een baby en het werd teveel om avond aan avond mijn late night talkshow te presenteren. Ik stop noodgedwongen een weekje eerder dan gepland, want mijn bloeddruk ging stijgen. Maar weet dat mijn trappelende baby en ik samen hebben genoten van alle uitzendingen, en vooral van alle gasten. Ik kan niet wachten om moeder te worden en ik verheug me erop om daarna weer terug te keren op mijn vertrouwde plek. En via deze weg: kusjes voor #teamJinek. Mijn collega’s hebben mij zo liefdevol gesteund tijdens mijn zwangerschap – ook toen ik voor de 16e keer in één week de slappe lach kreeg – ik kan me geen betere mensen om me heen wensen. Tot januari! ♥️

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Eva durft zich kwetsbaar op te stellen door te vragen. Omdat ze vanbinnen al een moeder is, dat zie je in haar ogen. Ze maakt zich ook zorgen, voor wat de toekomst brengt voor het kindje wat ze straks op de wereld zet. Omdat dat is, wat een moeder nu eenmaal doet: zorgen.

Dikke benen

En dan gaat een columnist over de rug van een aanstaande moeder, zijn gram halen. Alleen om de vervanger van die moeder in een spotlight te zetten. Schrijven dat Eva daar onderuitgezakt zit met haar dikke benen. Dat ze niet meer representatief is en dat ze toch echt een beetje te laat van de beeldbuis verdwijnt.

Weet je dan eigenlijk wel wat je schrijft en hoe kwetsend dat is? Ik heb het interview ook gezien. Ik dacht vooral: ‘wauw, wat is ze mooi zwanger’. Maar vooral zag ik daar een journaliste, een talkshowhost, die dé Bill Clinton interviewt. En die dat toch maar even doet terwijl ze hoogzwanger is.

Ga voor je doel

Eva moet gedacht hebben: ‘Dit is een kans, die pakken ze me niet af. Hier ga ik voor.’ Ze laat doorzettingsvermogen zien en wat is dat mooi. Dat je later dit je kind kan laten zien. Laat je niet stoppen, ga voor je doel. En als je je doel bereikt hebt, dan kun je rusten. In Eva’s geval vanaf dán pas dus rustig wachten totdat het kindje komt.

Stel je even voor. Dat het bloedheet is, je hoogzwanger bent en je lichaam pijn doet. Wees dan gewoon lief voor die dame in kwestie. Ga geen lelijke dingen zeggen waar niet over is nagedacht. Of dat nu Eva Jinek is of de zwangere buurvrouw van drie hoog achter. Het moederschap wordt al zoveel bekritiseerd.

Zullen we gewoon proberen om de kritiek tijdens de zwangerschap achterwege te laten? Eva, You Rock!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ellis: “Eva Jinek doet het maar even, dé Bill Clinton interviewen terwijl ze hoogzwanger is”
Sluiten