Ai, deze populaire Engelse babynamen hebben een wel heel lullige betekenis

Er zijn veel redenen om voor een babynaam te kiezen. Omdat je de klank mooi vindt, omdat het nou eenmaal de enige naam is waar jij en je vent het over eens worden óf omdat de betekenis van de naam je nogal aanstaat. Nou, de mensen die hun baby Courtney, Molly of Kennedy hebben genoemd was het in ieder geval niet om dat laatste te doen. 

Dat is lullig. Heb je maandenlang nagedacht over dé perfecte naam voor je baby, kom je erachter dat de naam eigenlijk ‘misvormd hoofd’ betekent. Uiteraard kom je hier pas achter nadat de naam al op het geboortecertificaat staat, want dat is nou eenmaal hoe de wereld werkt. Maar goed, bij dezen ben je gewaarschuwd, pas op met deze Engelse babynamen. Of je weet wel. Trek je er helemaal niets van aan. Want de naam ‘Leah’ rockt wel gewoon de tent uit, als je het ons vraagt.

Meisjesnamen

Courtney

Een naam met een Franse origine die ‘korte neus’ betekent.

Giselle

Sorry Giselle Bündchen. Je naam betekent ‘gegijzeld’. Komt oorspronkelijk uit het Duits, waar in de Middeleeuwen rivaliserende bendes een persoon offerden (meestal een kind) om elkaar de vrede te verklaren. Gekke gewoonte, als je het ons vraagt.

Leah

Komt uit het Hebreeuws en betekent ‘huiverig’.

Molly

Betekent ‘bitter’.

Portia

Ai, deze Romaanse naam betekent ‘varken’.

Jongensnamen

Cameron

Betekent ‘scheve neus’.

Byron

Ook weer zo’n mooie. Een originele Engelse naam die ‘van de koeienstal’ betekent.

Caleb

Een Hebreeuwse naam voor ‘hond’.

Kennedy

Met het hoofd van John F. Kennedy was niet veel mis, anders dan zijn naam zou vermoeden. Die betekent namelijk ‘misvormd hoofd’.

Gelukkig zijn er ook heel veel mooie babynamen te kiezen waar geen gekke betekenis achter schuilt. Check bijvoorbeeld deze mooiste én stoerste Zweedse babynamen.

Niets missen? Like ons op Facebook.

Mamamia.com.au

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ai, deze populaire Engelse babynamen hebben een wel heel lullige betekenis
Sluiten