Column 7 mrt 2019 Marleen Staal

Ellis: “Werkgevers, neem juist moeders in je team! Die kunnen alles!”

Eigenlijk zou iedere werkgever in de wereld moeders in hun team van medewerkers moeten hebben.  Want moeders, dat zijn alleskunners! Moeders regelen, plannen, organiseren. Ze zorgen dat alles draaiende blijft. Die wíl je dan toch in je team!

Want als er iets is dat moeders kunnen, is zorgen dat alles geregeld wordt. Wat dat dan ook is. Gewoon alles. Weekplanningen, logistieke vervoersproblemen, boodschappen, een luisterend oor. En zorgen dat alles wat op tijd gebeuren moet, ook daadwerkelijk geregeld is. Werken onder spanning, slaaptekort, deadlines. Noem het maar. Moeders regelen het. Ziek? Daar doen ze niet aan. Want, er moeten boodschappen komen, er wordt gekookt, gepoetst en de kleren moeten schoon in de kast. Kind moet eten, verzorgd, gesust, geknuffeld en verschoond.

10 stappen vooruit

Moeders kunnen goed werken in een snel wisselende omgeving, kunnen snel inspringen op een andere planning en denken altijd 10 stappen vooruit. Ook zijn ze op alles voorbereid. Heb je ooit een moeder de deur uit zien gaan zonder een tas vol ´stel je datjes´. Multi tasken en prioriteiten stellen. Daar zijn moeders ster in! 1 kind op de arm, al bellend in pan roeren. Moeders kunnen dat. Ze weten als geen ander wat belangrijk  is, en wat wel even kan wachten.

Oog voor detail en een gesprekspartner op ieder niveau, of je nu 1 maandje jong bent, of 100 jaar oud. Een moeder hoort je, kan een gesprek met je aangaan en ze ziet je. De voelsprieten van een moeder detecteren alles! Of er een luisterend oor moet zijn, of dat er even streng opgetreden moet worden. Ze zijn het zachte knuffelbeertje wat soms zo nodig is, maar ook de sterke leeuw, die brult als het erop aan komt!

Gewoon, omdat ze het kunnen

Moet er een feestje gepland worden, een traktatie  gemaakt of een middag geholpen worden bij een opvang of basisschool. Een moeder regelt het. En goed! Moeders regelen dat het goed komt. Wringen zich in bochten waar menig slang jaloers op zijn. Gewoon, omdat ze het kunnen!

Moeders zijn superhelden. Sterke vrouwen. Alleskunners. En dan moet je je voorstellen, dat je een moeder als collega hebt. Dan heb je toch het beste team ter wereld.

Dit vind je misschien ook interessant

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ellis: “Werkgevers, neem juist moeders in je team! Die kunnen alles!”
Sluiten