Ellis: “Serena Williams, een superheld in een dito pakje!”

Wauw Serena Williams. Wat ben je een held. Wat een krachtig mens. Wat sterk dat je de spot die je over je heen krijgt om wat je aantrekt, om kan buigen naar een podium. Een podium om heel veel vrouwen over de hele wereld een hart onder de riem te steken. 


Tennis voor dames is met rokjes aan. En Serena verscheen zonder rokje, maar in een nauwsluitend zwart pak, mét rood biesje, ten tonele.
 En Twitter ging loos. Wat had ze toch aangetrokken! ´Het flatteert niet´. ´ Het ziet er niet uit´. ´Of ze niet kan gaan shoppen, daar zou ze de kijker een plezier mee doen´. 
Een berg stront! Dat kreeg ze over haar heen. Maar Serena sloeg terug. En hoe!

Super Serena

Ze voelt zich een superheld in het pak. En ze draagt het ook omdat het haar helpt na haar bevalling. Om de bloedsomloop goed te houden, dus goed voor haar gezondheid.
Serena Williams, wereldster, had dus ook problemen om terug te komen na de bevalling. Ze had problemen om terug te komen op haar oude niveau. En met haar zijn er zoveel vrouwen ter wereld die dat hebben.

Vrouwen die daar niet over praten. Omdat ze niet willen zeuren. Of omdat ze het voor lief nemen. Vrouwen die nog dagelijks met de naweeën van een bevalling rondlopen. Zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Maar je hoort ze niet. Want wat hoor je vaak als iemand iets er over zegt: ´Ja, dat hoort erbij hé, het wordt niet meer zoals het was´. ´Je hebt er toch zo iets moois voor terug gekregen´. 
Vrouwen die struggelen met het werk en privé verhaal. Denken dat ze stilstaan in hun werk, omdat ze er minder zijn. Maar altijd in de spagaat zitten.

Heb vertrouwen

Want teveel werk betekent geen tijd voor thuis. En teveel thuis betekent geen tijd voor werk. En denken ‘als ik nu minder doe, kom ik dan ooit weer op mijn oude niveau? Haal ik die jonge broekies nog weer in als de kinderen groter zijn? Die jonge generatie die klaar staat met zoveel energie. De energie die ik nu even niet heb.’

En dan hebben we daar Serena! Een superheld in een dito pakje! Een flitsende catsuit waarin ze een statement maakt voor alle vrouwen in de wereld. Heb vertrouwen in jezelf. Je kan het!

Zo moet het ook zijn. Je moet ook echt alle vertrouwen in jezelf hebben. Het is de zwaarste baan ooit die enorm wordt onderschat. Moeder. En we doen het maar even. 24 uur per dag, zeven dagen in de week zijn we in touw! Zorgen en verzorgen. Zetten onszelf op plaats twee, drie of verder. Dus verdienen we allemaal zo´n zwarte catsuit!

Serena bedankt!


Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ellis: “Serena Williams, een superheld in een dito pakje!”
Sluiten