Ellis: ‘Lief kraambezoek, houd je alsjeblieft aan wat regels’

Ik snap heel goed dat je graag de baby wilt zien, en dat je die graag wilt knuffelen. De papa en mama wilt feliciteren. Maar doe dat wel met de volgende punten in het achterhoofd.

1) Kom niet langs zonder afspraak. Gewoon niet doen. Ook niet even binnen wippen om even snel te kijken. Maak die afspraak, zodat het kraamgezin weet dat je komt
2) Kom op tijd. Niet eerder, omdat het je zelf zo goed uitkomt. Al helemaal niet later. En als je al iets verlaat bent, laat het dan weten. Dan kan de kraamvrouw ook nog aangeven of het dan nog wel uitkomt.
3) het volgende puntje qua tijd is tijd bewaking. Je blijft niet langer dan een uur. Het is best veel en uitputtend allemaal, en er moet ook een lichamelijk herstel plaatsvinden. Dus blijf een uurtje.

lEES OOK: Tips voor een leuk én nuttig kraamcadeau voor een tweeling

4) luister naar de kraamvrouw. Die zit vaak nog vol van de bevalling en wil daar over praten. Laat die dan ook praten en ga niet zelf allemaal verhalen vertellen over de kat van je oma of andere, op dat moment, niks zeggende dingen. Daar is op dat moment geen ruimte voor in het hoofd van de kraamvrouw.
5) En in het verlengde van de nikszeggende verhalen, laat horrorverhalen ook achterwege. Of verhalen over hoe de bevalling van een ander toch wel korter, langer, heftiger etc waren.
6) Pak de baby nooit zelf! Als de ouders willen dat je de baby vasthoudt, dan vragen ze wel of je hun kindje vast wilt houden. Eigen initiatief hierin wordt niet gewaardeerd
7) Geef de baby géén kusjes! Even vasthouden, bekijken en knuffelen is genoeg.

Kortom, je komt op tijd op je gemaakte afspraak, luistert naar de kraamvrouw, geeft eventueel een cadeautje, drinkt een kopje koffie of thee en als het zo uitkomt houd je de baby even vast. That’s it!

Geef die ruimte. Als alles geland is, mama weer hersteld is. Dan is er wel weer ruimte voor andere zaken dan de baby.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ellis: ‘Lief kraambezoek, houd je alsjeblieft aan wat regels’
Sluiten