Column 14 mei 2018 Marleen Staal

Ellis: “Die dag die in het teken staat van alles wat jij niet bent”

Weken voordat het Moederdag is, word je ermee geconfronteerd. En ben je nu blij, dat het gewoon weer een maandag is.

Dat de meest confronterende dag van het jaar weer voorbij is. Moederdag. Dat de steen in je maag weer weg is. Dat je niet meer hoeft te slikken bij de parfumerie reclames. Dat je zapt als er weer een drogisterij met een Moederdag tip voorbij komt. Lang leve Netflix, waar geen reclame is.

Moederdag voorbij

Durf jij je telefoon weer te pakken om Facebook te checken, omdat Facebook weer vrij is van Moederdag-acties van de plaatselijke bloemist. En vooral een Facebook zonder vertederende foto’s van geknutselde cadeautjes, liefste handgeschreven briefjes vol spelfouten, ontplofte keukens na een zelfgemaakt ontbijtje en allemaal stralende moeders met trotse berichten.

LEES OOK: Ilse: “Lieve mama’s zonder kind, vandaag is ook voor jullie”

Wat ben je blij dat deze dag weer voorbij is, de dag die in het teken staat van alles wat jij niet bent. Een moeder. Je grootste wens, maar ook je grootste verdriet en je grootste angst dat het misschien nooit zover zal komen. Dat je ieder jaar weer tegen diezelfde nare dag aanloopt. Dat je bang bent, dat jij nooit je eigen Moederdag zult vieren.

Moeder in je hart

Voor al die vrouwen die in hun hart een moeder zijn, die iets missen wat ze nog nooit hebben gehad. Of missen wat ze ooit hebben gehad. Die deze dag weer doorkomen en denken ‘straks nog Vaderdag en dan zijn we er weer voor een jaar vanaf. Een jaar waarvan ze hopen dat hun kindje komt. Of op zijn minst, dat ze in dit jaar zwanger wordt.

En je uit kunt kijken naar een dag die niet meer beladen is, maar voor jou ook een feestdag. Dat je geen verdriet meer voelt, maar geluk. Ik hoop het voor jullie. Ik wens het voor jullie. Zodat je kunt ervaren dat er geen speciale dag hoeft te zijn om je bijzonder te voelen als moeder, omdat dan ook voor jou iedere dag Moederdag is.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ellis: “Die dag die in het teken staat van alles wat jij niet bent”
Sluiten