13 tekenen dat jij waarschijnlijk de eerste van je vrienden bent die een baby krijgt

Weet je nog dat je er vroeger wel eens met je vriendinnen over nadacht: ‘Wat als we straks allemaal kinderen hebben?’ Nu jullie allemaal wat ouder zijn komt dat moment ineens een stuk dichterbij. Maar wie is straks de eerste? Deze tekenen zouden zomaar eens kunnen betekenen dat JIJ dat bent!

1. Je voelt je stabiel

Of je nou wel of niet een partner hebt: je hebt het gevoel dat je leven onder controle is. Je wilt andere kanten van jezelf ontdekken en hebt het gevoel dat je klaar bent voor een nieuwe stap.

2. Als een baby huilt gaan je nekharen niet rechtovereind staan (‘daar gaat mijn rust!’) maar wil je er juist voor zorgen

Waar vriendinnen bij een huilende baby in een restaurant of in een vliegtuig hun ogen laten rollen, leef jij alleen maar met het kindje (en de moeder) mee.

3. Je bent al volop bezig met het bedenken van babynamen

Oke, dit deed je misschien al heel lang (blijft toch een beetje een tijdloze hobby) maar nu denk je er toch wel een tikkeltje serieuzer over na.

LEES OOK: We love! 21 babynamen met wel een heel mooie betekenis

4. Je leest dit artikel

Terwijl je vriendinnen zich nog verdiepen in de laatste modeblunders van beroemdheid X houd jij je in je vrije uurtjes het liefste bezig met artikelen over baby’s en kindernamen.

5. Stiekem kijk je al naar schattige babykleertjes

Oooooh, wat lief die kleine schoentjes! Mag je ze niet nu al kopen?

6. De babykamer heb je in je hoofd ook al ingericht

Dat kleine studeerkamertje kan binnenkort wel eens een hele andere look gaan krijgen..

7. Je weet al precies wat je te wachten staat

Hoe dat straks allemaal precies werkt als je zwanger bent? Welke kwaaltjes je kunt verwachten, waar je in de buurt aan zwangerschapsyoga kunt doen…jij weet het allemaal!

LEES OOK: Moodswings tijdens je zwangerschap..HOEZO OVERDREVEN?!!

8. Je hebt je financiële situatie goed uitgezocht

Je weet precies hoelang je op zwangerschapsverlof kunt en hebt bij je werkgever al laten vallen dat het best wel eens zou kunnen dat je er binnenkort even tussenuit bent.

9. Je hoeft (op dit moment) niet zo nodig de wereld over

Je vriendinnen zijn misschien bezig met het plannen van een wereldreis, maar dat heb jij al gedaan of dat hoeft voor jou niet zo nodig. Jij hebt op dit moment hele andere plannen…

10. Bij baby’s van andere mensen word je helemaal week van binnen

Als je langs een kinderwagen loopt kun je het niet laten even stil te staan en de moeder (die je niet kent) stiekem toe te vertrouwen dat je zelf ook heel graag een kindje zou willen.

11. Negen maanden met een dikke buik rondlopen? Boeiend!

Je vriendinnen gruwen van het idee van een dikke buik, maar jij zit nergens mee. Dat daar dan straks een kindje uitkomt; dat is het enige wat jou uitmaakt.

12. Je denkt erover na wanneer je gaat stoppen met anticonceptie

Waar je vriendinnen nog panisch doen over de pil of dat ze binnenkort een nieuw spiraaltje moeten, is dat jouw minste zorg. Jij denkt meer na wanneer je jouw laatste pil neemt. Bestel je nog nieuwe strips of is dat niet meer nodig?

13. Bevallen is niet meer iets ‘engs’

Het blijft natuurlijk spannend, maar het feit dat je daarna wel je eigen kindje kan vasthouden is voor jou all that matters.

Herken je jezelf hierin? Of ben je al zwanger? Laat je beste vriendin dan even dit lezen: 10 manieren om je beste vriendin die net mama is geworden te helpen

Volg Famme Baby op Facebook

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
13 tekenen dat jij waarschijnlijk de eerste van je vrienden bent die een baby krijgt
Sluiten