6 eerste trimester momenten die bewijzen dat jij geweldig bent

Zwangere vrouwen weten zich in het eerste trimester vaak sterk te houden in het bijzijn van anderen. ‘Nee hoor, die misselijkheid valt wel mee’ (*rent stiekem naar het toilet*). Daarom een snelle reminder hoe goed zwangere eerste trimesters bezig zijn!

Het eerste trimester is een pittige periode. Je leert hoe het is om zwanger te zijn en hoe je daar het beste mee kunt omgaan. En ja, dat is niet altijd een pretje. Deze eerste twaalf weken voelen soms wel als overleven. Je energiepijl is flink gedaald en de misselijkheid kan elke dag erger te worden.

Reminder in je eerste trimester

Juist daarom moeten de soon-to-be moms zich er zelf aan herinneren hoe geweldig ze eigenlijk zijn. Binnenkort zet je een mens op de wereld, dat is al een wonder op zich. De eerste weken van de zwangerschap vergen wat extra kracht, zowel mentaal als fysiek. Dus met dat in gedachten, en ook omdat we allemaal best wat aardiger voor onszelf mogen zijn, zijn hier enkele momenten die bewijzen dat je awesome bent, of je je nou zo voelt of niet.

1. Overgeven en daarna rustig verder gaan met de dag

Soms heb je ook gewoon geen andere optie, want het huishouden of de kantoordagen gaat gewoon door. Ondanks dat het ontzettend vermoeiend is om te spugen, is het iets geworden wat nu bij je leven hoort. En dat weet je als geen ander, want het ene moment ren je de vergadering uit om op tijd boven de wc te hangen, daarna kom je terug en vervolgt rustig je afspraken.

2. Wanneer het je lukt om je lievelingseten te vermijden

Iedereen heeft wel iets wat hij het liefste iedere dag eet. Voor je zwangerschap deed je dat dan ook zo vaak mogelijk. Gebakken eitjes voor het ontbijt of sushi tijdens de lunch, die dagen zijn voorbij. Want het eerste trimester zorgt ervoor dat je je lievelingseten niet meer kunt uitstaan. Alleen het kijken ernaar of het ruiken kan je al teveel worden. Zelfs ná de zwangerschap kan dit zich blijven voordoen. Dit is alles behalve leuk, want hoe hartverscheurend is het om je lievelingseten te moeten vermijden. Het is zwaar, maar zwangere vrouwen doen dit dag in dag uit.

3. Wanneer je weet dat klagen niet gaat helpen

Niemand wordt vrolijk van een zwangere vrouw die constant klaagt hoe slecht ze zich voelt. Het zaait onrust en geloof me, het zal de zwangerschap symptomen ook niet verminderen. Het werkt juist averechts, hoe meer je nadenkt over de pijn, hoe meer je de pijn zult voelen. Zwangere vrouwen weten dit, want een griepje of hoofdpijn die je vroeger wel eens had, valt in het niets met de ongemakken van een zwangerschap. Je weet dat de symptomen niet zomaar zullen verdwijnen dus besluit te zwijgen, om het allemaal niet nog vervelender te maken.

LEES OOK: Zwanger? Deze 9 symptomen ervaar je in je tweede trimester

4. Als je je zwangerschap geheim kunt houden

Je kunt het nieuws natuurlijk meteen van de daken schreeuwen: je bent zwanger. Maar je kunt het ook nog een tijdje geheim houden, en dat is niet altijd even makkelijk. Je ervaart de symptomen wel, voelt je niet altijd fit, maar moet alsnog doen alsof er niets aan de hand is. Het vermijden van drank op de meest gekke manieren is dan wel weer grappig.

5. Je leest alles over de geboorte en weet toch kalm te blijven

Je zit nog maar in het eerste trimester maar het liefst plan je alles zo snel mogelijk uit, je wilt precies weten hoe je zwangerschap eruit zal zien. Soms ook net iets te letterlijk. Want je leest heel wat boeken en online magazines om zeker te weten dat je goed voorbereid bent. De informatie zorgt ook een hoop angst, want het is niet altijd even makkelijk, zo’n bevalling. Maar de shockerende beelden en horrorverhalen maken jou niet gek, je blijft rustig. Tip: vermijd de fora… die zijn killing.

6. Je blijft doorgaan

Een zwangere vrouw is geweldig, ongeacht in welke periode ze zich bevindt van haar zwangerschap. Want elke fase is een uitdaging. De kunst is om je leven voort te blijven zetten, voldoende rust te nemen en zoveel mogelijk te genieten van de zwangerschap. Voor je het weet is de baby er en staat je leven op z’n kop.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 eerste trimester momenten die bewijzen dat jij geweldig bent
Sluiten