De mama 12 mei 2019 Chiara Izelaar

Bijzondere manieren om je eerste Moederdag vast te leggen

Als kersverse moeder is deze dag extra bijzonder. Reden genoeg om jouw eerste Moederdag als moeder vast te leggen, nietwaar? Je kunt je smartphone erbij pakken om een aantal leuke kiekjes te maken. Maar deze manieren zijn ook erg bijzonder.

Fotoalbum

Neem écht de tijd om een paar leuke foto’s te (laten) maken en kies de allermooiste foto’s uit. Laat deze afdrukken en ontwikkel je eigen eerste Moederdag fotoalbum. Ga te werk met glitters, stickers en stiften om er een persoonlijke touch aan te geven. Je kunt er ook voor kiezen om iedere Moederdag – dus om het jaar – een nieuwe bladzijde te versieren.

ZIEN: 10 x de liefste foto’s van baby’s met dieren

Lijst 

Scoor een mooie fotolijst die helemaal past bij je interieur. Laat foto’s maken van jou en je kleintje. Kies je favo foto’s uit en laat deze afdrukken. Keuzestress? Je kunt ook kiezen voor een fotolijst met meerdere vakjes. Hang de lijst boven je bed of op een ander bijzonder plekje. Volgend jaar vervang je ‘m door een nieuwe Moederdag foto. Of vul je de muur aan voor een gepersonaliseerde fotowand?

Canvas 

Het mooiste cadeau? Dat is jouw wondertje! Koop een canvasdoek en verf in jouw favo kleur. Doop het voetje en/of het handje van jouw kleintje in de verf, zodat jij een wel heel persoonlijk Moederdagcadeau heb. Waar je overigens keer op keer aan wordt herinnert.

Video 

Video’s hoeven niet Insta perfect te zijn. Dus grijp naar je camera en laat ‘m rollen. Wie weet scoor je wel hét winnende ‘Home Video’s’ filmpje. In ieder geval heb je voldoende materiaal om een Moederdag video te ontwikkelen. Ben je geen ster in editen? Je hebt vast wel een nichtje of neefje die hier in thuis is!

LEES OOK: 7 Redenen waarom je eerste Moederdag de beste is

Sieraad 

Als je ooit sieraden hebt gekregen voor een bijzondere gelegenheid denk je iedere keer weer aan hét moment als je deze draagt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Moederdag. Je kunt jezelf trakteren op een mooie ketting (met foto of vingerafdruk van je kleintje), armband (met bedeltjes die het moederschap voor jou symboliseren), oorbellen of een ring. Maar je kunt ook een verlanglijstje onder de neus van je lief schuiven!

Dagboek 

Hoe heb jij je eerste Moederdag ervaren? Welke gevoelens kwamen er naar boven? Schrijf het op! Het is hartstikke bijzonder om dit over een jaar te lezen. En wellicht aan te vullen met ervaring nummer twee.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bijzondere manieren om je eerste Moederdag vast te leggen
Sluiten