Zwanger 21 sep 2017 Soraya Vogelaar

Deze intieme foto is een lief eerbetoon aan alle verpleegsters die bij onze bevallingen zijn

Tijdens je bevalling gaat er zoveel door je heen dat je kan ontgaan hoeveel mensen erbij betrokken zijn. Er is echt een whole village voor nodig. Deze prachtige foto is een eerbetoon aan alle verpleegsters.

Fotografe Katie Lacer heeft vaker een bevalling op de gevoelige plaat vastgelegd. Ze is zelf moeder van drie kinderen. De interactie die ze zag tussen de verpleegster en Jill Krause, raakte bij haar een gevoelige snaar, waardoor ze besloot er een foto van te maken.

Nooit vergeten

‘Ik vergeet nooit meer de gezichten van de zuster die mij naar de badkamer volgden nadat ik was bevallen van mijn baby’s. Op dat moment was ik zo kwetsbaar, moe en bang’ schrijft Jill Krause van het blog Baby Rabies over het moment op de foto. ‘Mijn gezwollen buik was aan het inzakken en mijn bescheidenheid was allang ver te zoeken. Maar zij behandelden mij met zoveel liefde en waardigheid. Voor mij zijn dit de momenten van empowerment en bevestiging geweest dat er echt een heel team voor nodig is om me te helpen. Zelfs al is het alleen voor even in de badkamer, op een toilet, terwijl een aardige zuster aan me laat zien hoe ik een ijskompres op mijn onderbroek moet leggen.’

LEES OOK: Verloskundige schrijft emotionele brief aan alle zwangere vrouwen in haar praktijk

Applaus

Jill is haar verpleegster hartstikke dankbaar en wil dat anderen hun verpleegster ook bedanken. ‘Laten we dankbaar zijn en een applaus geven aan de zusters en de doula’s en alle anderen die ons laten zien hoe je een ijskompres in je onderbroek legt of helpt met die eerste keer douchen na een keizersnede.’ Hear, hear!

Nog meer beeldschone kiekjes: 9 fantastische foto’s van mama’s die helpen met hun eigen bevalling.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze intieme foto is een lief eerbetoon aan alle verpleegsters die bij onze bevallingen zijn
Sluiten