De baby 13 mei 2018 Soraya Vogelaar

Deze prachtige ode aan moeders gaat weer viral (en wij snappen wel waarom)

Er is een brief over moederschap die online steeds weer opduikt. Sterker nog, die al meerdere keren viral is gegaan. En terecht. Het is een prachtige brief. Een ode aan moeders. Wat ze ook doen, wie ze ook zijn en welke keuzes ze ook maken.

Het is niet bekend wie de brief ooit geschreven heeft (spannend!), maar mooie woorden zijn het zeker. Een aantal fragmenten uit de brief:

‘Aan de moeder die borstvoeding geeft; Goed bezig! Het is een prachtig geschenk aan je baby. Het maakt niet uit hoelang je het volhoudt, je bent een geweldige moeder.
Aan de moeder die flesvoeding geeft: De wetenschap is geweldig toch? Er was een tijd dat moeders het zwaar hadden wanneer ze niet genoeg melk konden geven. Prachtig toch dat het nu op deze manier mogelijk is? Je bent een fantastische moeder.’

‘Aan de thuisblijfmoeder: Ik kan me voorstellen dat het soms niet makkelijk is wat je doet, maar dat je die kostbare jaren bij je kinderen bent is geweldig. Je bent een super moeder.
Aan de werkende moeder: Het is geweldig dat je je carriere voortzet, je bent een geweldig rolmodel voor kinderen en dat is fantastisch. Je bent een goede moeder.’

LEES OOK: Deze foto bewijst hoe bijzonder moedermelk is

Viral

De brief die voor het eerst online verscheen in 2013, gaat nu opnieuw viral door de Facebook-post van Ashle Potter. ‘Ik las de woorden jaren geleden op Facebook en ze zijn me altijd bijgebleven.’ Lees de hele tekst van de brief in de post van Ashle:

Respect

Wij snappen wel waarom deze tekst elke keer weer zoveel moeders raakt. Het slaat de spijker op z’n kop. Hoe je het ook doet, je doet het goed als moeder. En zo is het. Weg dus met mommy bashing, maar wees lief voor elkaar en respecteer de keuzes die elke moeder maakt. Ook als het jouw keuze niet zou zijn. Let’s stick together.

Dit is ook prachtig: een ontroerend verhaal die de bijzondere band tussen tweelingbroertjes laat zien.

Scarymommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze prachtige ode aan moeders gaat weer viral (en wij snappen wel waarom)
Sluiten