De baby 19 sep 2017 Daphne de Groot

‘Een pak Nutrilon kopen vanaf 25 euro aan boodschappen? Belachelijk!’

Iedereen die wel eens met een baby (en in het ‘ergste geval’ ook nog met een peuter) boodschappen heeft gedaan weet: er is een hel en die is in de supermarkt. Met uiterste precisie probeer je de kinderwagen door de smalle gangpaden heen te manoeuvreren, terwijl je een morrende peuter in bedwang houdt. Je denkt alweer verlangend terug aan de rust van thuis (hoe heb je het daar ooit als ‘druk’ kunnen ervaren?), wanneer je op een briefje stuit: het pak Nutrilon waar je je zinnen op gezet had mag pas gekocht worden bij een minimale besteding van 25 euro. 

Kelly Jonkman-Verhoef is zelf alweer even ‘uit de baby’s’. Toch was ze verontwaardigd toen ze zag dat er in haar plaatselijke Jumbo slechts vanaf 25 euro besteding een pak Nutrilon gekocht kan worden.

Kelly: ”Mijn monsters zijn inmiddels 5 en 9. Maar in hun babytijd heb ik toch regelmatig mijn man naar de winkel gestuurd om nog even een pak babyvoeding te halen. En dan dus alleen dat pak, niet nog 25 euro aan andere boodschappen. 2 pakken halen mag tegenwoordig ook al niet meer, want dan wordt het schijnbaar doorverhandeld naar het buitenland. Maar moeten mijn medemoeders, die echt nog een kleintje hebben en dus al genoeg aan hun hoofd hebben, nu ook nog een compleet winkelplan op gaan stellen?” 

Stelling

Niet meer twee pakken tegelijk, én vanaf 25 euro besteding. Het wordt ons mama’s niet echt héél makkelijk gemaakt toch? We legden onze columnisten daarom de volgende stelling voor: ‘Een pak Nutrilon kopen vanaf 25 euro aan boodschappen? Belachelijk!’. Dit is wat zij er over te zeggen hebben.

Ilse Caballer

‘In mijn studententijd stond ik na één week op kamers al met een bebloede zakdoek om mijn duim en slechts een pak pleisters op de band aan de kassa. Het aantal keren dat ik compleet verwilderd met alleen een doos tampons en chocola langs de kassa moest, valt niet meer op één hand te tellen. Je kan er dus donder op zeggen dat, mocht ik flesvoeding gaan geven, ik tenminste éénmaal met een huilende, hongerige baby op de arm en geen andere aankoop dan een pak babyvoeding in de rij zal aansluiten.
Zijn hier echt geen andere oplossingen voor te vinden?’

Marielle Wijffelaars

‘Ik ben in de babytijd regelmatig thuisgekomen met tas vol boodschappen terwijl ik de babyvoeding vergeten was. Manlief ging dus vaak vanuit zijn werk naar de winkel voor voeding. Oftewel: het hormonale net-bevallen brein van moeders vergeet nogal eens wat.
En ik denk dat de boodschap “u mag alleen de voeding meenemen bij 25 euro aan boodschappen” reden zou zijn voor een enorme huilbui.’

Beste jumbo. Al jaren ben ik een tevreden klant van jullie. Goede service, nette winkels en niet te duur. Maar dit…

Geplaatst door Kelly Jonkman-verhoef op woensdag 13 september 2017

Henrike

‘Een tijd geleden vond ik de enorme ophef over Chinese handel in babyvoeding echt een beetje overdreven. Alsof er in Nederland allemaal Chinezen de lokale drogisterijen afstruinen om babypoeder te halen. Tot ik op een gegeven moment vlak voor openingstijd langs de Etos in onze burgerlijke woonwijk reed en tot mijn stomme verbazing zag dat een groepje Chinezen al voor de deur stond te wachten. Op een gewone dinsdagmiddag. Kennelijk is het echt een probleem en zien de winkels de babyvoeding verdwijnen en proberen ze te voorkomen dat ouders naast het net vissen. Het is gewoon eigenlijk heel triest dat zo’n maatregel nodig is. Maar ik hoop wel dat het personeel ook bereid is over hun hart te strijken als je om acht uur ‘s avonds met verwilderde blik een pak Nutrilon komt halen.

In onze plaatselijk Etos was de regel op een gegeven moment dat je maximaal één pak mee mocht nemen. Toen ik met mijn kinderwagen met baby en peuter twee pakken kwam halen, gaf de medewerker aan dat ze best geloofde dat ik deze pakken niet voor de handel naar China zou gebruiken, maar dat ze geen eigenlijk geen uitzondering voor me mocht maken omdat dat discriminatie zou zijn. Dus of iedereen wel of iedereen niet. En dat is denk ik wel de enige juiste oplossing. Overigens ben ik toen wel twee pakken naar buiten gelopen.’

Sherita

‘Ik geef zelf borstvoeding maar ik vind het bizar en vraag me af of het überhaupt mag? Kan er niet gewoon een max aantal pakken per maand worden ingevoerd? Heel ‘klantvriendelijk’ dit.’

Marijn Schoormans

‘Ik vind het goed dat ‘misbruik’ voorkomen wordt. Jumbo stelt deze regel niet voor niks in, denk ik dan altijd maar. Er is dus wat voor te zeggen. Bij een Kruidvat zou ik wel gaan protesteren, omdat het met het beperktere assortiment veel lastiger is om aan € 25 te komen. Voor een tweede tripje richting supermarkt omdat de babyvoeding vergeten was, zouden ze wat anders moeten bedenken. Eerdere kassabon laten zien, bijvoorbeeld?’

Wat vind jij, is dit een slechte regel? Of zit er wel logica in? Discussieer mee op Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
‘Een pak Nutrilon kopen vanaf 25 euro aan boodschappen? Belachelijk!’
Sluiten