Een brief aan mijn man: ‘het is tijd dat je de knip erin legt’

Denise Meijer 22 aug 2017 De papa

Mijn allerliefste man,

Er was ooit een bepaald punt in onze relatie dat we toe waren aan kinderen. Ik bedoel; niet dat we veel keus hadden. Aangezien de baby er op een bepaald punt gewoon al zat. Verrassing!  

“Negen maanden niet ongesteld,” zo grapte je de eerste keer. Doelend op het feit dat we een paar maanden onbezorgd van bil zouden kunnen gaan. Daar waar ik deze negen maanden vooral bezig was met ochtendmisselijkheid, prenatale acné, bekkenpijn, daar hebben we het niet over. Drie zwangerschappen lang.

De eerste spoedkeizersnede, de tweede… De laatste, geplande keizersnede. Het was nogal wat om mee te maken en laten we het daaropvolgende herstel vooral niet vergeten! Je hielp me als geen ander. Dat is waar! Je bent een schat en bedankt daarvoor.

Baby’s no more

Maar we hebben besloten dat we ‘eraan toe aan zijn’ om het hierbij te laten. We hangen de luiers aan de wilgen en zeggen gedag tegen alles wat er bij een zwangerschap komt kijken. Niet omdat ik niet blij ben met wat we hebben. Maar genoeg is genoeg!  En gelukkig zijn we het daarover eens. Maar om deze reden rest ons het volgende dilemma, namelijk: hoe zorgen we ervoor dat ik niet nog een kleine verrassing ga baren?

LEES OOK: 15 redenen waarom jouw man de allerbeste vader ooit is

Want hoewel jij vooral klaar bent met het krijgen van meer baby’s. Ben ik eigenlijk wel klaar met, ueh.. elke vorm van polonaise aan mijn panty op dat gebied.

Pil geen optie

De pil is geen optie, maar er gelukkig bestaan er condooms! Maar goed; condooms. Wat is er nou precies leuk, of sexy aan condooms? Ja, ze zijn veilig en ze beschermen tegen soa’s, maar ik hoop van harte (voor jou) dat bescherming tegen een soa in ons geval niet meer nodig is. Dus… Mijn allerliefste, toegewijde vent: ik vind dat het tijd wordt dat jij de boel laat afbinden daarbeneden. Je weet wel. De knip er in… Een kurk erin. Kortom: Het is tijd voor een vasectomie!

Vasectomie

Je krijgt het waarschijnlijk een klein beetje benauwd als je eraan denkt dat iemand gaat zitten frutselen aan je kroonjuwelen. Dat snap ik! Been there, done that. Maar ik kan je verzekeren dat je er iets moois voor terug gaat krijgen! Als ik ervanuit ga dat je extatisch bent over het feit dat je levenslang zonder rubbertje om je banketstaaf te werk mag gaan, tenminste. Je was namelijk al zo verschrikkelijk blij met negen maanden. Levenslang moet dan geweldig zijn.

LEES OOK: Zo lief! Moeder maakt rompertjes voor ‘IVF-wonderbaby’s’

Het zal waarschijnlijk best een beetje pijn doen en net zoals jij er voor mij was na mijn bevalling, zal ik er ook voor jou zijn om je bij te staan tijdens het herstel. Ik zal je boterhammetje voor je smeren, je lekker instoppen en extra knuffelen om de pijn wat te verzachten. Daar zijn we partners voor, nietwaar?

Beste optie voor ons

Ik kan me ook heel goed voorstellen dat je nog niet enthousiast bent geworden van mijn relaas. Dus laat ik het anders zeggen: als jij ooit nog de enige uitzondering wilt zijn als het gaat om ‘polonaise aan mijn punani’, dan is een vasectomie echt de allerbeste optie. Niet alleen voor mij, maar voor ONS.

Ik kan je in ieder geval één ding beloven: Je hoeft er nooit meer midden in de nacht uit om patat voor me te halen, omdat de baby daar zo een trek in heeft. Dat telt ook voor iets, toch?

Kus,

Je allerliefste, liefhebbende vrouw

Weer zo’n herkenbare column! Je leest hier vanaf nu elke dag zo’n fijn verhaal van een van onze mama-columnisten. Nog veel meer leuke artikelen lezen? Like ons op Facebook, dan houden we je op de hoogte.

Reageer op artikel:
Een brief aan mijn man: ‘het is tijd dat je de knip erin legt’
Sluiten