‘Door mijn zwangerschap zie ik jullie met andere ogen’

Je leven staat volledig op zijn kop als je een kleintje erbij krijgt. Maar niet alleen om de obvious redenen: je krijgt ook een betere band met de vrouwen om je heen. Tenminste, mom to be Annie Gabbilet ervaart dat zo, en schrijft op PopSugar waarom. 

Dankbaar voor mijn moeder

‘Ik heb het wel vaker van andere vrouwen gehoord: dat de zwangerschap ervoor zorgt dat je een hele nieuwe vorm van waardering krijgt voor je moeder. Je realiseert je dat die onbeschrijfelijke connectie die je voelt met de baby in je buik, dat zij die destijds ook met jou gevoeld heeft. Het breekt mijn hart als ik terugdenk aan de jaren dat ik gemeen tegen d’r was. Ik zie op tegen het moment dat mijn eigen dochter hetzelfde bij mij doet. Mijn moeders’ onvoorwaardelijke liefde voor mij voelt nu als een veilige haven waar ik terecht kan met mijn eigen onzekerheden over het moederschap. Pas nu ik zwanger ben voel ik een diepere connectie met de opofferingen en liefde van mijn moeder.’

LEES OOK: Moeder roept met foto’s op insta op tot dankbaarheid voor je lichaam

Dankbaar voor zus

Ik heb een sterkere band met mijn zus en andere vrouwen die geen kinderen hebben. Waarschijnlijk omdat met mannen (ook mijn eigen man) het lastiger is om alle veranderingen die je lichaam doormaakt te bespreken. In serieuze gesprekken met mijn zus deel ik alle intieme details. Als ik weer eens panisch wordt door gekke kwaaltjes vraag ik haar om het voor mij te googlen. Door haar nieuwsgierigheid voor alles wat mijn lichaam tijdens de zwangerschap meemaakt, hebben we nu een heel goede band. Zonder haar zou ik het niet aankunnen.

Dankbaar voor vriendinnen

Alle vriendinnen die hun verhalen met mij delen over hun zwangerschap, het moederschap en vruchtbaarheidsproblemen zijn van onschatbare waarde. Toen ik nog jong en single was waren mijn vriendinnen het belangrijkste. Naarmate ik ouder werd en een leven opbouwde met mijn man, is het contact verwaterd. Maar vandaag de dag vinden we elkaar weer in alle verhalen over de zwangerschap. We kletsen als vanouds over van alles, sommige gesprekken zijn hilarisch en andere openhartig. Mijn zwangerschap heeft ons weer samen gebracht.’

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Popsugar Moms

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
‘Door mijn zwangerschap zie ik jullie met andere ogen’
Sluiten