De baby 10 okt 2018 Sterre Touw

Duurzaam je baby verzorgen: het scheelt je een hoop afval (en geld)

Nadat je baby ter wereld is gekomen lijkt het af en toe alsof de vuilnisbak drie keer zo vol zit als normaal en het geld erdoorheen vliegt. Diep in je hart voel je dat dit zowel voor je portemonnee als het milieu niet helemaal de juiste weg is, maar je weet niet hoe je het anders kunt doen. Toch zijn er wel degelijk dingen rondom het verzorgen van je baby die je duurzaam kunt maken. 

Al tijdens je zwangerschap kun je producten kopen die beter voor het milieu zijn dan dingen die je normaal gesproken zou kopen voor je kindje. De aanschaf ervan is misschien een tikkeltje duurder, maar je hebt er langer profijt van en dat maakt dat je uiteindelijk dus ook goedkoper uit bent. We hebben een aantal producten voor je verzamelt die het verzorgen van je baby een stuk meer duurzamer maken.

LEES OOK: De wasbare luier maakt een comeback met deze Nederlandse POEP-UP STORE (ge-wel-dig)

Wasbare zoogcompressen

In plaats van wegwerp zoogcompressen kun je investeren in wasbare zoogcompressen. Het voordeel hiervan is dat ze van betere kwaliteit zijn en ze dus ook langer meegaan. Wel hebben ze een plakstrip, wat soms wat vervelend kan aanvoelen. Maar de meeste moeders hebben er maar ongeveer 12 nodig en dat scheelt super veel geld!

Tweedehands zwangerschapskleding

Waarom niet? Leen het van een vriendin die net bevallen is of struin eens Marktplaats af. Al klinkt het misschien armoedig, vintage is helemaal in! Op internet en in tweedehands winkels zijn er bergen aan positiekleding dat nog in goede staat is. Win-win.

Wasbare luiers

Wasbare luiers zijn steeds meer een trend en super duurzaam. Steeds meer ouders stappen over op wasbare luiers. Het zijn natuurlijk niet meer de luiers van vroeger die je met veiligheidsspelden moest vastmaken. Het inlegvelletje vangt de poep op en deze kun je wel weggooien, maar de rest van de luier kun je gewoon wassen. Handig en goed voor het milieu.

Wasbare zwemluiers

Ook de zwemluier bestaat in een duurzame variant. Ze zijn in allerlei kleurtjes te verkrijgen, van maat te verstellen en je kunt ze wassen. Je doet er op die manier extra lang mee!

LEES OOK: Kinderopvang voor jouw baby: dit zijn de voordelen, nadelen en meer

Duurzaam speelgoed

Plastic speelgoed is niet goed voor het milieu en je baby maakt het snel kapot. Investeer daarom in houten of bamboe speelgoed. Ook kun je in plaats van gewone krijtjes, eco-krijtjes aanschaffen.

Glazen bakjes

Gewoon bij de IKEA te koop en super handig! In plaats van plastic bewaarbakjes, kies je nu voor de glazen bakjes. Ze kunnen gewoon in de vriezer en de oven en zijn een stuk duurzamer!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Duurzaam je baby verzorgen: het scheelt je een hoop afval (en geld)
Sluiten