De baby 15 okt 2018 Marleen Staal

“Don’t touch my baby!” Ouders beschermen hun baby met waarschuwingsbordjes

Een beetje overdreven of gezonde bezorgdheid? Sinds kort is er een bijzondere beweging gaande in Amerika. Ouders maken gebruik van waarschuwingsbordjes om ervoor te zorgen dat niemand hun baby aanraakt. Waarom? Om hun baby te beschermen tegen bacteriën tijdens de herfst, hét seizoen waarbij iedereen in grieperige bosjes bij elkaar neervalt.

Griepseizoen

Hoewel de ongeschreven regel voor het aanraken van je baby bump vrij duidelijk is, willen sommige ouders nu ook graag een grens te trekken bij het aanraken van hun (pasgeboren) baby’tje. In Amerika zijn ze sinds kort daarom helemaal fan van zogenaamde ‘don’t touch my baby’-bordjes. Een vreemde, maar blijkbaar effectieve manier om mensen te laten weten dat aanrakingen niet gewenst zijn.

De website Etsy ontploft met waarschuwingsbordjes die je kan bevestigen aan autostoeltjes, maxi cosi’s en kinderwagens om vriendelijke, vreemde handen weg te houden van je baby. Want, zo luidt de gedachte erachter, de bacterien die volwassenen met zich meebrengen zouden ‘te groot’ zijn voor kleine baby’s. En met het griepseizoen in aantocht, oftewel de herfst, zouden baby’tjes sneller ziek worden.

Extra goed schoonmaken: de meeste bacteriën in de babykamer zitten hier

Gewoon, gezond

Mensen reageren massaal op de bordjes. Positief, maar ook negatief. Moeders van prematuur geboren kindjes vinden het een uitkomst. Hun baby’s zijn namelijk erg vatbaar en op deze manier kunnen ze – zonder het elke keer te hoeven zeggen – duidelijk maken aanrakingen liever niet te willen. Heel begrijpelijk, maar andere ouders vinden dat deze maatregel voor ‘gewoon, gezonde’ baby’s een beetje overdreven.

Hoewel het immuunsysteem van je kleintje tot de derde maand nog vol in ontwikkeling is, zijn een beetje voorbereidingen natuurlijk nooit erg. Doe vooral waar je je goed bij voelt en wat in jouw ogen veilig is.

De vraag is nu: zou jij zo’n bordje gebruiken? Of krijg je al jeuk bij de gedachte? Laat het ons in de comments hieronder weten en praat mee op het Mamaforum. 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
“Don’t touch my baby!” Ouders beschermen hun baby met waarschuwingsbordjes
Sluiten