Daphne de Groot
Daphne de Groot Zwanger 15 sep 2017

Deze dingen moet je écht nog een keer doen nu je zwanger bent

Veel te vaak lees je lijstjes met dingen die zwangere vrouwen níet zou mogen. Ongepasteuriseerde kaasjes, wijntjes met vriendinnen, trainen voor een marathon; we moeten het allemaal laten. Vooral dat laatste vinden we heel erg natuurlijk, ha-ha. Anyway, we focussen ons liever op wat je nu nog wél kunt doen nu je zwanger bent. Of nee, móet doen eigenlijk. Grijp je kans. It’s gonna be a fun ride. 

Draag die bikini met trots

We gaan de herfst weer in (en daar willen we het verder nu even niet over hebben, snik), maar als je nog de kans krijgt: draag een bikini. Dit is misschien wel de enige keer in je leven dat je je absoluut NIET hoeft te schamen voor een buikje. Ook over eventueel trillende billen hoef je je geen zorgen te maken: niemand verwacht van je dat je nu afvalt. Dus, boek desnoods een hotelletje met zwembad en paradeer, paradeer, paradeer.

Ongelimiteerde me-time

O yeah, een avond (wat – maak er een week of misschien wel een maand van) met ongelimiteerde tijd voor jezelf. Netflixen, boekjes lezen, misschien zelfs decadent in bad met kaarsjes en een muziekje. De ontspanningsgame til jij tot een nieuw level.

Pesten, sarren, jennen: doe het nu het nog kan 

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zeg bijvoorbeeld dat iemand je spontaan op straat vraagt of je zwanger bent. Want zoals je inmiddels weet, gebeurt dat. Veel. Trek een verschrikt gezicht, en roep net ff te hard uit dat dat écht niet het geval is. Zie langzaam het gezicht van de persoon in kwestie van schrik naar pure ongemakkelijkheid gaan, voor je ‘m weer uit zijn lijden verlost. Hehehe.

LEES OOK: 10 maffe adviezen om zwanger te raken (vanuit de hele wereld)

Eet voor twee

Deze hoeven we niet echt uit te leggen toch? (Die pessimisten die zeggen dat het ‘echt niet de bedoeling is dat je voor twee eet’, die negeren we gewoon even).

Alles (álles) krijgen waar en wanneer je het wilt

Die lekkere reep van Tony? Check. McDonalds om 1 uur ‘s nachts? Check. Misschien een beetje evil, maar het voelt stiekem best fijn om verwend te worden door de man die jou bezwangert heeft. Waar je ‘m dan ook aan helpt herinneren. Vaak.

Zitten in tram 24 tijdens de spits (of welke tram/bus/trein dan ook)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar een zitplaats krijgen in tram 24 tijdens de spits in Amsterdam heeft voor mij inmiddels mythische proporties aangenomen. Het is gewoon onmogelijk. Maar als je zwanger bent, hoef je alleen maar een beetje hooghartig om je heen te kijken, en er staan als het goed is al twee mensen op. Ideaal!

Slapen is dan weer iets wat niet heel makkelijk gaat als je zwanger bent. Dat gaat dus ongeveer zo.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze dingen moet je écht nog een keer doen nu je zwanger bent
Sluiten