10x dingen die je kunt doen met 10 minuten tijd voor jezelf

Tussen het voeden, luier verschonen en spelen door, blijft er maar weinig tijd voor jezelf over. Maar tien minuutjes tijd voor jezelf moet wel lukken, toch? Deze tien dingen zijn ideaal om te doen en laden je in no time op.

1. Lees een tijdschrift

Lezen werkt altijd ontspannend. Maar om een hoofdstuk uit een boek uit te lezen heb je met tien minuten net niet genoeg tijd. Een tijdschrift of blog is dan ideaal om even met je gedachten ergens anders te zijn.

2. Luister naar je favoriete muziek

In die tien minuten kun je je favoriete meezingers en dansliedjes opzetten. Maak er bijvoorbeeld een speciale playlist voor die je tijdens je me time altijd kan opvrolijken en extra energie kan geven. Oortjes in en genieten maar!

3. Ga winkelen

Nee, daar hoef je anno 2017 echt niet meer de stad voor in te duiken. Ga lekker online shoppen! Zit je krap bij kas? Voor veel vrouwen is het ook een guilty pleasure om het digitale winkelmandje te vullen maar vervolgens niks af te rekenen. Of maak alvast een wish list voor je verjaardag.

4. Schrijf in een dagboek

Misschien heb je dit nog nooit gedaan of was de laatste keer op de basisschool toen je over je destijds grote liefde schreef. Maar nu is het dagboek dus terug! Door alles wat er op je afkomt als moeder, kan je hoofd soms wat vol voelen. Zet alles op een rijtje door het even op te schrijven.

5. Trakteer jezelf op een voedzame maaltijd

Kies voor iets makkelijks dat goed vult en veel energie geeft. Ook heel belangrijk: wat snel in elkaar te draaien is. Bak bijvoorbeeld een omelet of maak een lekkere salade. Geniet in alle rust van je eten.

LEES OOK: 30x maffe dingen die moeders met een slaaptekort bekend voorkomen

6. Bel of app een vriendin

Tien minuutjes is niet heel veel als je echt een hoop bij te kletsen hebt. Maar even contact houden is een leuke manier om op de hoogte te blijven en jullie band te onderhouden.

7. Doe een work out

Je zult toch fit moeten blijven. Is een uur zweten in de sportschool niks voor jou? Een paar minuten per dag kunnen genoeg zijn om net even dat beetje fitter de dag door te komen. Op YouTube staan tal van dit soort korte work out filmpjes en er zijn ook verschillende smartphone apps die dit aanbieden.

8. Neem een massage

Liever wat meer echt ontspanning in plaats van jezelf in het zweet werken? Een massage is toch wel de ultieme manier om te ontspannen. Vraag je man/vriend of ‘ie even de masseur uit wil hangen. Na een lange dag is dat toch wel verdiend. Zo krijgt je lijf ook wat rust en wie weet masseert hij er nog een paar knelpunten en knopen uit.

9. Houd een mini spa moment

Een dagje Zwaluwhoeve is natuurlijk het allerfijnst maar kost ook best wat. En vraagt natuurlijk wat meer tijd en je baby moet je dan misschien voor een dagje bij de opppas laten. Kortom: teveel gedoe. Sla bij het boodschappen doen gewoon wat gezichtsmaskertjes in. Die kun je er na 10 minuten weer afspoelen en je voelt je weer als herboren. Tip: terwijl het maskertje z’n werk doet, kun je het ondertussen combineren met een van de andere punten.

10. Doe een meditatie oefening

Zoek een rustig plekje in huis op. Ga zitten, doe je ogen dicht en focus je op je ademhaling. Wil je het iets meer voor gevorderden hebben? Er zijn verschillende apps en YouTube filmpjes te vinden die meditatieoefeningen aanbieden.

Wil je meer van dit soort tips lezen? Like ons dan op Facebook!

The Bump

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10x dingen die je kunt doen met 10 minuten tijd voor jezelf
Sluiten