Zwanger 12 mei 2018 Marleen Staal

DIY: Zo maak je jouw eigen zwangerschapskleding helemaal zelf

Zwanger ben je maar voor even, niet voor het leven. Hoe leuk deze tijd ook is, zwangerschapskleding kopen is dat lang niet altijd, want je groeit 9 maanden lang. Wat moet je kopen? Maar zelf je oversized jurkjes en zwangerschapsbanden maken, scheelt je een hoop tijd, geld en gedoe!

Pieker niet langer en maak gewoon je eigen zwangerschapskleding.

Een sjaal als tuniek

Op een broek of met een legging eronder. Dit tuniekje kun je aan op elk moment. Het enige dat je nodig hebt is een riem en een enorm grote sjaal of lichtgewicht kleedje. Drapeer de sjaal om je schouders, bepaal waar je je armen door heen wil steken en knip hier twee gaten. Kwestie van je armen er doorheen, riempje om en klaar.
Tip: als je de gaten niet te te groot maakt, maar inknipt, kun je de sjaal als je bent bevallen gewoon weer dragen om je nek.

Bron

Weg met die zakken

Knip uit een oude jeans de zakken weg (inclusief de bovenste rand) en naai op de lege plekken twee grote stukken elastiek. Zo. En of dit lekker meerekt als je buikje gaat groeien.

Bron

Living on the edge

Ben je al wat verder heen? Knip dan de volledige bovenste rand van een spijkerbroek – wel eentje die je kan missen – af. Knip hem niet recht, maar een beetje rond af, zodat hij goed onder je buik valt. Naai vervolgens een afgeknipt stretch t-shirt aan de bovenkant vast en voila!

Bron

Bonding

De zwangerschapsband is populair. En terecht, want het benadrukt je buikje en zit heerlijk comfortabel. Verwijder van een oud T-shirt de mouwen en hals (knip het stuk stof af dat onder de oksel valt) en draag hem als zwangerschapsband. Geen oude T-shirts? Kijk eens bij tweedehands winkels of de kringloop!

Bron

Van overhemd naar oversized

Als manlief nog een overhemd heeft waar zweetvlekken in zetten die er niet meer uitgaan, gooi ‘m dan niet weg. Knip de mouwen en kraag er vanaf en naai deze aan een afgeknipte tanktop. Zie hier: een oversized jurkje waar die buik makkelijk in past. Erg relaxed op warme dagen waarin je niks straks aan wilt.

Bron

Sexy strapless

Een strapless jurk waar veel rek in zit, kun perfect dragen als een ‘over the belly’-rok. Zorg dat het borstgedeelte van de jurk onder je eigen borsten valt, check even of hij wel lang genoeg is en zo niet: draag ‘m als top op een leuke jeans.

Bron

Nog meer oversized

Duik wederom eens even in de kast van die vent van je. Wedden dat daar een hoop witte T-shirts liggen die hij niet meer draagt? Knip aan de zijkanten een driehoek weg en naai op deze plek een mooi stukje kant. Trés chic. Of knip de zijkanten los, rijg er een elastiek doorheen en naai de zomen weer vast. Nu heb je een T-shirt dat lekker mee kan rekken.

Bron

Mama, man up

Oké, plunder gewoon die hele garderobe. Blouses, truien en houthakkersvestjes: alles kun jij nu mooi aan. Knoop ze als crop top boven je dikke buik of laat een blouse nonchalant loshangen. En die goedzak zal het niet eens erg vinden, maar misschien juist wel heel sexy. Jij. In zíjn kleren.

Bron

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
DIY: Zo maak je jouw eigen zwangerschapskleding helemaal zelf
Sluiten