De baby 8 feb 2019 Chiara Izelaar

DIY: zo maak je zelf babydoekjes

Nu het steeds duidelijker wordt dat veel verzorgingsproducten schadelijke stoffen bevatten, kiezen steeds meer vrouwen voor natuurlijke varianten. Natural is helemaal hip, ook voor moeders en ja, ook baby’s ontkomen er niet aan!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om op zoek te gaan naar hét fijnste beautymerk voor jou en je baby. Maar als je even de tijd hebt (en zin kan maken) is het net zo leuk om je eigen babyverzorging samen te stellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze babydoekjes?

 

Natuurlijke babydoekjes

Sommige babydoekjes ruiken ontzettend lekker. Maar dit komt vaak door de parfum en alcohol die in de billendoekjes verwerkt zit. Gevoelige huidjes kunnen hier heel heftig op reageren. Van rode uitslag tot pijnlijke plekjes en een droog huidje; dit voorkomen we natuurlijk veel liever.

Natuurlijke babydoekjes zijn dé oplossing! Je kunt voor duurzame katoenen versies gaan, die je kunt hergebruiken (na het wassen ofcourse!). Maar deze wegwerpdoekjes zijn ook ideaal!

Benodigdheden

  • Een lege (schone) babydoekjes verpakking
  • Stevige keukenrol
  • Natuurlijke washgel voor baby’s
  • Natuurlijke huidolie naar keuze

DIY

Snijd het de keukenrol doormiddel en leg de helft in de lege doos. Voeg één eetlepel washgel en één eetlepel huidolie toe aan een glas water. Roer het mengsel goed door en maak de keukenrol vochtig met het goedje. Doe de deksel op de doos en vegen maar!

 

DIY: Zo maak je zelf een heerlijk geurende babyolie

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Trendymommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
DIY: zo maak je zelf babydoekjes
Sluiten