Zwanger 28 apr 2017 Soraya Vogelaar

Dit zijn de populairste babynamen wereldwijd

Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor de naam van je baby? Misschien moet je dan eens over de grens gaan kijken. Dit zijn de populairste babynamen wereldwijd.

Oliver, Olivia en Sophia zijn in meerdere landen mateloos populair, maar er zitten ook genoeg verrassingen tussen.

1. Duitsland

Onze oosterburen hanteren speciale regels voor babynamen. Een Duitse naam moet namelijk een geslacht aanduiden. De Duitsers vinden Mia en Ben de leukste namen voor hun baby’s.

2. Frankrijk

De Fransen kiezen massaal voor meisjesnaam Louise en jongensnaam Nolan, wat kampioen betekent.

3. Engeland

Engeland kiest voor één naam in de mannelijke en vrouwelijke variant: Oliver en Olivia.

4. Italië

Italiaanse jongens heten het meest Francesco, wie weet geïnspireerd op Paus Franciscus. Meisjes worden vooral Sofia genoemd.

LEES OOK: Waarom ouders hun baby steeds vaker een aparte naam geven

5. IJsland

Hier pronken de namen Aron en Emilía het vaakst op de geboortekaartjes. De meeste pasgeboren meisjes hebben als tweede naam Rós en de jongens Þór.

6. Ierland

Traditionele Ierse namen bereikten niet de top. De Engelse namen James en Emily staan bovenaan.

7. Schotland

Voor de Schotten is de naam Jack al 9 jaar lang niet van de troon te stoten. Voor de meisje zien we Olivia weer terug.

8. Noorwegen

In Noorwegen hebben de meisjes haast een afkorting van het land te pakken met Nora. Voor de jongens kiezen de meeste ouders voor William.

LEES OOK: Samen swipen naar de perfecte babynaam voor jullie kindje

9. Zweden

De meeste jongens kregen het afgelopen jaar de naam Oscar van hun ouders. Voor de meisje kwam de naam Alice het meest voor.

10. Denemarken

In Denemarken pakken ze het iets anders aan. Ouders krijgen daar een vaste lijst met babynamen waaruit ze een keuze moeten maken. Willen ouders liever voor een andere naam gaan, moet er speciaal toestemming gevraagd worden. Anyway – de meeste ouders kiezen in Denemarken voor Sofia en Noah.

11. Australië

Down under kregen meisjes het afgelopen jaar het vaakst de naam Charlotte. De meeste pasgeboren jongens werden daar Oliver genoemd.

12. Canada

De Canadezen kiezen voor (daar hebben we ‘m weer) Sophia en Liam. Leuk weetje: Liam was in 2015 de populairste jongensnaam (hij werd 720 keer gegeven) in ons land en stootte daarmee Daan van de troon.

LEES OOK: 20 prachtige babynamen die geïnspireerd zijn op de natuur

13. Brazilië

Opvallend genoeg kiezen de meeste Brazilianen die een meisje krijgen voor een Engelse naam. Alice staat op nummer 1 en betekent nobel en vriendelijk. Voor de jongens blijft ‘ie Portugees: Miguel, wat ‘Die als God is’ betekent.

14. India

Meisjes in India krijgen het vaakst de naam Aadya. In Nederland is deze naam relatief nieuw, hij werd hier voor het eerst gegeven in 2012. Muhammad vonden de nieuwbakken ouders van jongetjes het mooist.

15. Maleisië

Nor, wat ‘het licht’ betekent, is een naam die veel aan meisjes gegeven wordt. Mohamed staat met stip op één bij het andere geslacht.

16. Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland zitten ze op één lijn met de Engelsen. Ook hier zijn Oliva en Oliver ontzettend populair.

17. Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kiezen ze graag voor meer ‘hemelse’ meisjesnamen. Op nummer 2 en 3 staan Princess en Angel. Maar de absolute winnaar is Precious. Voor jongens is dit Junior, opgevolgd door Blessing en Gift.

Blijf je liever wat dichterbij huis bij het kiezen van een babynaam? Dit zijn de populairste babynamen van 2017 (tot nu toe) op een rijtje!

Babycentre

Reageer op artikel:
Dit zijn de populairste babynamen wereldwijd
Sluiten