Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar De baby 19 sep 2017

Dit ontroerende verhaal bewijst de bijzondere band tussen tweelingen

Dat de band tussen een tweeling vaak heel bijzonder is, zullen ouders van twins kunnen beamen. Niet zonder elkaar kunnen en geen woorden nodig hebben om elkaar te begrijpen. Het verhaal van deze pasgeboren tweeling doet er nog een schepje bovenop. Kippenvel.

Lucas en Cooper komen in april 2013 ter wereld, door middel van een keizersnede. Helaas gaat het met Cooper al snel na de bevalling behoorlijk mis. Hij krijgt meerdere hersenbloedingen en te weinig zuurstof en het ventje brengt de eerste vijf weken van zijn leven door in het ziekenhuis.

Allebei in het ziekenhuis

Moeder Carrie zegt hierover tegen Daily Mail: ‘We wisten eerst niet wat er mis was. De artsen vertelden ons dat hij meerdere hersenbloedingen had gehad. Het was vreselijk.’ Al snel na de opname van Cooper wordt ook Lucas opgenomen in nota bene een ander ziekenhuis. Hij is na de geboorte teveel gewicht verloren. Vijf dagen later gaat het gelukkig weer goed met hem en hebben de ouders in elk geval vast een van de jongetjes thuis.

LEES OOK: ‘Had ik maar flesvoeding gegeven, dan leefde hij nu nog’

Moeder Carrie besluit Lucas vanaf dat moment steevast mee te nemen naar de bezoekjes aan z’n tweelingbroertje. De verpleegsters laten Lucas zelfs naast zijn broertje liggen in de couveuse als hij op bezoek is. En tot ontroering van iedereen, houden de tweelingbroertjes op deze momenten elkaars hand stevig vast.

Naar huis

In oktober 2013 mag Cooper eindelijk naar huis. De vochtophoping in zijn hersenen die de hersenbloedingen bleek te veroorzaken, is operatief weggehaald. Tien maanden later wordt hij helaas weer opgenomen en raakt hij bijna in coma. Gelukkig komt het grotendeels goed met het jongetje, alhoewel hij helaas niet zelfstandig kan lopen en in een elektrische rolstoel zit. Dit is ook de reden dat de ouders van de tweeling dit bijzondere verhaal delen. Ze willen geld inzamelen voor de aanpassingen die thuis nodig zijn vanwege Cooper’s handicap.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels ligt de moeilijkste periode achter het gezin en is de tweeling een vrolijke stel van bijna vier jaar oud. Die nog steeds een mega sterke band hebben. Lucas begrijpt en voelt als geen ander aan wat zijn broertje nodig heeft en zorgt graag voor hem. Prachtig!

Vader, moeder en de tweeling nu

Heb of krijg je een baby, dan wil je dit briljant idee niet missen. Maak een knuffel van het liefste pakje van je baby en bewaar zo voor eeuwig de herinneringen aan die bijzondere babytijd.

little things

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit ontroerende verhaal bewijst de bijzondere band tussen tweelingen
Sluiten