De baby 12 sep 2017 Soraya Vogelaar

Dit is waarom baby’s die in september geboren zijn de meeste kans hebben om succesvol te worden

Is je baby in september geboren of ga je deze maand bevallen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Naast dat je baby zijn of haar geboortemaand deelt met beroemdheden als Beyonce en Jimmy Fallon, is de kans groot dat je kleine later het meest succesvolle kind van de klas is.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Toronto, Universiteit van Florida en de Northwestern Universiteit blijkt dat september baby’s succesvoller zijn dan kinderen die in andere maanden geboren zijn.

Een jaar ouder

De onderzoekers vergeleken hiervoor de vaardigheden van kleuters uit Florida die in augustus geboren zijn met die van kleuters die in september geboren zijn. Wat blijkt? De september kinderen scoorden later hogere cijfers voor rekentoetsen en leesvaardigheid. Een verklaring voor deze goede resultaten zit wellicht in het leeftijdsverschil. Om in de kleuterklas te komen moet een kind in Florida voor 1 september vijf jaar oud zijn. Kinderen die in september geboren zijn, zaten in dezelfde klas als kinderen die in augustus geboren zijn maar waren door de regel een jaar ouder.

LEES OOK: Van dit type muziek wordt je baby rustig volgens onderzoek

Hogere cijfers

Uit een Engels onderzoek blijkt dat Engelse kinderen die in september geboren zijn, hogere cijfers halen. In Engeland waren deze kinderen door dezelfde schoolregels ook een jaartje ouder dan hun klasgenoten. Naast betere cijfers was hun kans volgens het onderzoek ook groter om later naar een prestigieuze school als Oxford of Cambridge te gaan.

Volgens de onderzoeken hebben baby’s die in september geboren zijn dus later een streepje voor op de rest. Naast dat het een grappig weetje is, maakt het uiteindelijk natuurlijk niet zoveel uit. Iedereen kan succesvol zijn. Zolang je kind later maar gelukkig is.

In de herfst gaat de klok achteruit, wie weet merkt je baby daar wat van. Het kan namelijk heel goed dat je baby al besef heeft van tijd.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Brit+Co

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is waarom baby’s die in september geboren zijn de meeste kans hebben om succesvol te worden
Sluiten